Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júna 2019, 11:12
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Ak zvládneš týždeň bez smartfónu, dostaneš 1 000 dolárov. Ako náhrada ti musí stačiť stará vyklápačka

TECH
Uložiť Uložené

Dostaneš ešte mapu, poznámkový blok a vreckový telefónny zoznam na zapisovanie čísiel.

Čo by sme dnes robili bez smartfónu? Používame ho na hudbu, zábavu, na vyhľadávanie informácií a plnohodnotne nahradí desiatky ďalších vecí. Nebudeme si klamať, veľa ľudí, a hlavne mladších, si život bez inteligentného zariadenia nevie ani len predstaviť. So zaujímavým sociálnym experimentom prišla spoločnosť Frontier Communications, ktorá je poskytovateľom internetových služieb, píše BGR.

V súvislosti s v 30. výročím vyklápačky značky Motorola vymysleli „Flip Phone Challenge“. Výzva spočíta v tom, že sa zúčastnený vzdá svojho „milovaného“ smartfónu na jeden celý týždeň. Za odmenu dostane 1 000 dolárov. Hľadajú predovšetkým takých, ktorí sú na mobile tak často, že sa to s pokojným svedomím dá nazvať závislosť.

Odporúčané
Spoločnosť ti zaplatí 100 000 dolárov, ak sa na rok vzdáš svojho smartfónu Spoločnosť ti zaplatí 100 000 dolárov, ak sa na rok vzdáš svojho smartfónu 13. decembra 2018, 15:08

Ak by si sa na to dal, ako náhradu okrem starej vyklápačky dostaneš špeciálny balík – zápisník na poznámky, telefónny zoznam a mapu. Ako bonus ešte vyfasuješ CD z 90. rokov, aby si mal čo počúvať.

Celý týždeň budeš monitorovaný, aby spoločnosť vedela, ako sa ti darilo. Následne získané informácie vyhodnotí. „Koľkokrát si si chcel niečo vygoogliť, ako často si potreboval pozrieť svoj mail,“ vysvetľujú a ubezpečujú, že zozbieraný materiál u nich bude v bezpečí.

Ak zvládneš týždeň bez smartfónu, dostaneš 1 000 dolárov. Ako náhrada ti musí stačiť stará vyklápačka
Zdroj: unsplash.com
Domov
Zdieľať
Diskusia