Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júna 2019, 15:39
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Dark Phoenix je najhoršie hodnoteným X-Men filmom všetkých čias

Dark Phoenix je najhoršie hodnoteným X-Men filmom všetkých čias
Zdroj: 20th Century Fox/Disney
FILMY A SERIÁLY X-MEN DARK PHOENIX
Uložiť Uložené

Recenzenti to dali novinke zo sveta X-Men poriadne vyžrať.

Novinka zo série X-Men s podtitulom Dark Phoenix dnešným dňom vstupuje aj do slovenských kín. Snímka Simon Kinberga má slúžiť ako epické vyvrcholenie celej X-Men ságy. Keď sa však pozrieš na zahraničné ohlasy, tak uvidíš, že problematický projekt nedopadol vôbec dobre.

Práve naopak. Dark Phoenix má na stránke Rotten Tomatoes zúfalých 22% pozitívnych recenzií s ratingom 4.5/10. Snímka sa tak zaradila hlboko pod tragické tituly, ako X-Men Origins: Wolverine (37% s ratingom 5.13) či X-Men: Apocalypse (47% s ratingom 5.64/10). Ide tak o vôbec najhoršie hodnotený diel ságy.

Dark Phoenix najorsi
Dark Phoenix najorsi Zdroj: 20th Century Fox

Aby sme však Kinbergovi nekrivdili, tak na stránke Metacritic si jeho film viedol trochu lepšie. Momentálne tam má 44%, pričom preklínaný X-Men Origins: Wolverine má o štyri body menej, teda 40%. Je to však len slabá útecha a post druhého najhoršieho X-Men titulu tvorcov asi neteší. Kritici nadávajú v podstate na všetko.

Ide podľa nich o emocionálne prázdne, mizerne napísane a odbité finále plné znudených hercov. Recenzenti síce Kinbergovi priznali určité plusové body (práca s Magnetovým character arcom či solídne akčné scény), avšak negatíva podľa nich masívne prevažujú. Nepochybne ide o výsledok nekonečných dotáčok a prestrihávania, vrátane zmeny záveru.

Dark Phoenix najorsi
Dark Phoenix najorsi Zdroj: 20th Century Fox

Uvidíme, aké vysvedčenie vystavia Dark Phoenix diváci. Neraz sa už stalo, že sa s kritikmi v názore rozišli a aj slabší film podržali. Budeme teda zvedaví, či sa Kinberg zvládne zapáčiť aspoň masám. Je smutné, že sága končí takto. 

Posledné roky už skôr presluhovala, takže odpočinok mutantom doprajeme. Následný reboot pod dohľadom Kevina Feigeho by potom už opäť mohol stáť za to. Videl si už nový diel X-Men? Čo naň hovoríš? Zahlasuj v našej ankete.

Anketa:
Aký je tvoj názor na X-Men: Dark Phoenix?
Pecka a výborný film
Skôr priemer
Odpad
Pecka a výborný film
28 %
180 Hlasov
Skôr priemer
44 %
290 Hlasov
Odpad
28 %
182 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia