Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júna 2019, 16:17
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Dôchodca stavil čísla z čínskeho koláčika šťastia a vyhral 350 miliónov dolárov

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Zo 66-ročného Američana sa v momente stal milionár len vďaka čínskemu koláčiku šťastia od jeho vnučky.

Na 66-ročného Američan menom Charles W. Jackson sa po 20 rokoch pravidelného hrania lotérie usmialo šťastie, keď sa mu podarilo vyhrať 344,6 milióna amerických dolárov, čo je v prepočte približne 306 miliónov. Stavil totiž čísla, ktoré objavil na papieriku z čínskeho koláčika šťastia jeho vnučky.

Podľa portálu Metro sa dôchodca pokúšal o stavovanie rovnakých čísel z koláčika, ktorý mu priniesla z ázijskej reštaurácie jeho vnučka už viac ako dva roky, no doposiaľ sa mu podarilo zinkasovať len pár dolárov. „Neviem čo s takým balíkom robiť. Stále však budem nosiť rovnaké džínsy, možno novšie“ tvrdí 66-ročný výherca.

Podľa americkej televízie Fox News má Charles v pláne prispieť viacerým detským nemocniciam a nadácii pomáhajúcej domovom dôchodcov. Taktiež chce venovať jeden milión dolárov svojmu bratovi.

Podľa loterijného zákona Spojených štátov amerických sa výherca môže rozhodnúť, či získa plnú sumu výhry, no peniaze by mu po menších častiach prichádzali postupne po dobu 30. rokov alebo sa uskromní a zvolí vyplatenie 223 miliónov dolárov naraz. Dôchodca si nakoniec vybral druhú možnosť.

Domov
Zdieľať
Diskusia