Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júna 2019, 13:21
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

A6 Allroad oslavuje 20 rokov novou generáciou, ktorá dostala pod kapotu až 345-koňové TDI

A6 Allroad oslavuje 20 rokov novou generáciou, ktorá dostala pod kapotu až 345-koňové TDI
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.audi-mediacenter.com/en/press-releases/20-years-of-a6-avant-with-offroad-qualities-the-new-audi-a6-allroad-quattro-11709" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">audi-mediacenter.com</a>
TECH AUDI
Uložiť Uložené

4. generácia obľúbeného Allroadu nechala na seba relatívne dlho čakať.

Písal sa rok 1999, keď Audi svetu ukázalo A6 Allroad. Zodvihnutý kombík sa okamžite začal tešiť obrovskej obľube, čomu sa nemôžeme vďaka veľkej využiteľnosti čudovať.

Zaujímavé pritom je, že len pred vyše rokom sa na trhu ukázal prvý priamy konkurent z dielne nemeckej značky (trieda E All-Terrain) a dodnes ostal aj jediným. Roky však plynú, preto nám Audi servíruje najnovšiu 4. generáciu.

Aj naďalej bude platiť, že prednosťou A6-ky vo verzii Allroad je vyššia svetlá výška. Tá je štandardne na úrovni 139 milimetrov, v prípade potrieb ale dokáže narásť až o slušných 45 milimetrov – 30 mm do rýchlosti 80 km/h a ďalších 15 mm do rýchlosti 35 km/h. Pri rýchlosti nad 120 km/h sa automaticky podvozok zníži o 15 mm.

Samozrejme, všetko to má na starosti vzduchový podvozok. V rámci terénnych systémov model A6 vo verzii Allroad dostal následne asistent pre zjazd z kopca, sledovanie náklonov a udržiavanie konštantnej rýchlosti aj pod 30 km/h. Veľkou prednosťou je systém riadenia všetkých štyroch kolies, ktorý dokáže aj v teréne citeľne zlepšiť agilitu a obratnosť.

A6 Allroad oslavuje 20 rokov novou generáciou, ktorá dostala pod kapotu až 345-koňové TDI
Zdroj: www.audi-mediacenter.com

Exteriér už tradične pôsobí masívnejším dojmom, za čo môže mohutné oplastovanie karosérie, zvýraznená maska a hliníkové strešné lišty. Podvozok dostal ochranné prvky a celok stojí na 19 až 21” diskoch. V kokpite sú zmeny len v nových dekóroch a farebných vyhotoveniach.

Odporúčané
Audi vylepšuje elektrickú sústavu modelu Q4 e-tron. Výsledkom je vyšší výkon, rýchlejšie nabíjanie aj väčší dojazd Audi vylepšuje elektrickú sústavu modelu Q4 e-tron. Výsledkom je vyšší výkon, rýchlejšie nabíjanie aj väčší dojazd 27. septembra 2023, 10:00

Audi nás informuje o trojici ponúkaných verzií, všetky sú pritom výhradne naftové – agregát 3.0 V6 TDI. Základom je 45 TDI, ktorý disponuje výkonom 170 kW/228 koní a 500 Nm, nasleduje dobre známe 50 TDI s výkonom 210 kW/282 koní a 620 Nm a napokon pomerne nová záležitosť, 55 TDI. Podľa všetkého ide o naftovú V6-ku doprevádzanú dvojicou turbodúchadiel s výkonom 257 kW/345 koní a 700 Nm. O tom, že základom je quattro, sa baviť nemusíme.

A6-kový Allroad oslavuje 20. výročie, pri tejto príležitosti tak na trh príde aj oslavná edícia 20 Years Allroad. Jej podstatou budú len dizajnové odlišnosti – špecificke 19” disky, tri jedinečné laky karosérie či čierne exteriérové detaily vrátane spätných zrkadiel alebo samotného loga v maske.

Žiaľ, zatiaľ nám automobilka túto verziu na fotkách neukázala. Na záver dodajme, že nová, v poradí 4. generácia Audi A6 Allroad by sa na európsky trh mala dostať už v priebehu tohto mesiaca, a to s cenovkou od 61-tisíc €.

Späť
Zdieľať
Diskusia