Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júna 2019, 7:53
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

JAY-Z je prvým miliardárom v americkom rape

HUDBA JAY-Z
Uložiť Uložené

Investície do hudby, značky oblečenia, alkoholu a umenia sa vyplatili. JAY-Z mu sa podarilo to, čo zatiaľ žiadnemu raperovi.

Forbes informuje o tom, že populárny raper JAY-Z sa stal prvým rapovým interpretom na svete, ktorého majetok prekročil hodnotu miliardy dolárov. Zároveň je jedným z mála umelcov nad touto hranicou. 

Podobne ,ako veľa iných amerických raperov, aj on dávno nepodniká len v biznise okolo hudby, aj keď Roc Nation ako americká hudobná nahrávacia a manažérska spoločnosť patrí k jeho úspešným projektom a podľa Forbes má hodnotu okolo 75 miliónov dolárov. Približne 100 miliónov JAY-Zho majetku tvorí streamovacia platforma Tidal a rovnako aj D’Ussé, čo je značka prémiového koňaku.

Úspešný, a už aj legendárny, raper má približne 220 miliónov na rôznych účtoch a v investičnom portfóliu, do ktorého patrí napríklad aj populárna aplikácia Uber, kde sa hodnota jeho investícii odhaduje na 70 miliónov dolárov. 

Najväčšiu hodnotu z JAY-Z-ho majetku má populárna značka šampanského Armand de Brignac. Na Slovensku stojí fľaša približne 280 eur, aktuálna trhová cena spoločnosti je 310 miliónov. Zabudnúť nemôžeme ani na domy v hodnote niekoľkých desiatok miliónov a zbierku umenia, ktorú Forbes odhaduje na 70 miliónov.  

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Beyoncé (@beyonce),

Späť
Zdieľať
Diskusia