Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júna 2019, 11:01
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

TOP 10: Najlepšie skladby Gunnu, headlinera bratislavskej zastávky Hip Hop Žije

HUDBA GUNNA
Uložiť Uložené

Naživo budeš mať možnosť počuť aj bangre, ktoré zaznamenávajú stovky miliónov views na YouTube a streamoch.

Už v závere júna sa môžeš tešiť na obrovský rapový sviatok s názvom Hip Hop Žije v Bratislave. Zlaté piesky opäť ožijú 28. a 29. júna, počas ktorých sa okrem plejády slovenských a českých mien predstaví aj americký headliner Gunna ako reprezentant novej vlny. 

TOP 10: Najlepšie skladby Gunnu, headlinera bratislavskej zastávky Hip Hop Žije

Tomu aktuálne ide karta, je veľmi aktívny a spolupracuje s množstvom zásadných mien v zámorí. Patrí pod vydavateľstvo Young Thuga a je ambicióznym reprezentantom novej vlny, ktorého podľa všetkého čaká ešte veľká kariéra vzhľadom na rok narodenia 1993.

Na Hip Hop Žije zaznejú najväčšie bangre, ktoré zbierajú stovky miliónov views na streamoch aj množstvo aktuálnych noviniek. Poďme sa spoločne pozrieť na najlepších 10 trackov v podaní Gunnu, ktorého budeš mať možnosť počuť naživo priamo na bratislavských Zlatých Pieskoch už o pár dní. 

Sold Out Dates ft. Lil Baby

Ešte pred spoločným mixtape uzrela svetlo sveta táto spolupráca, na zákalde ktorej sme vedeli, že americký rap potrebuje ich spoločný kolaboratívny projekt. Niektoré médiá píšu, že Gunna do veľkej miery Lil Babyho potiahol, dôležitejšie však je, že im to spoločne naozaj ladí.

Drip Too Hard x Lil Baby

 

V tomto prípade ide o suverénne najúspešnejší Gunnov hit, ktorý na Spotify presiahol 400-miliónov streamov a dohromady s ostatnými platformami je už podľa všetkého nad miliardou. Banger budeš mať určite možnosť počuť na Hip Hop Žije naživo, očakávame teda bordel, aký zatiaľ Zlaté piesky nezažili. 

Speed It Up

Speed It Up je jasným dôkazom, že Gunna je v prvom rade typickým príkladom mumble rapera, ktorý sa však aj v rámci tohto subžánru snaží experimentovať. S textom to síce v tomto prípade neprehnal, fanúšikovia však od podobných interpretov očakávajú aj temnejšie atmosférické veci, čomu Gunna nemá problém vyhovieť. 

 Off White VLONE x Lil Baby ft. Lil Durk, NAV

Gunna a Lil Baby toho už spoločne dokázali dosť a pozornosť si zaslúži aj tento ich minuloročný hit s Lil Durkom a Navom, ktorý je mimochodom čestným členom Weekndovho XO labelu. Na Drip Harder nenájdeme veľa lepších vecí, aj keď niektoré číselne na YouTube a streamoch dominujú o niečo viac. 

Three Headed Snake ft. Young Thug

Thugger je do veľkej miery Gunnovym učiteľom a je pochopiteľne v skladbách cítiť, že majú k tvorbe rovnaký prístup a zdieľajú množstvo podobných prvkov s totožným menovateľom – symbolikou hadov.  Tú pretavili aj do tohtoročného bangru, pričom môžeme očakávať, že veľmi úzka spolupráca bude pokračovať aj v nasledujúcich rokoch, keďže Gunna sa na vlastnú cestu pod veľkým vydavateľstvom zatiaľ nechystá. 

Same Yung N**** ft. Playboi Carti

Na tohtoročnom projekte Drip or Drown 2 má Gunna len troch hostí a okrem jemu veľmi blízkej dvojice Lil Baby a Young Thug je príjemným prekvapením práve Playboi Carti. Ten rovnako patrí k úspešným mladým reprezenatom a ich spolupráca teda podľa očakávaní dopadla veľmi dobre. 

Never Recover x Lil Baby ft. Drake

Mať v dnešnej dobe na skladbe Drizzyho je prestíž, ktorá sa vyrovná máločomu. Minimálne po stránke čísel ide o jedného z najvyhľadávanejších interpretov na planéte, takže zakaždým dodá autorovi tracku pozornosť a kredit, aký si zaslúži. 

YOSEMITE

 

Na záver ešte zopár znakov prestíže Gunnu ako interpreta. V minulom roku dostal priestor na jednom z najúspešnejších projektov novej vlny rapu. Astroworld bude inšpiráciou pre svetový rap a jeho mladých reprezentantov ešte veľmi dlho. Gunna dostal možnosť spoločne s Navom doplniť slohu na Yosemite a výsledok príjemne dopĺňa koncept celého projektu. 

Top Off

 

V populárnej YouTube sérii Colors sa vystriedalo množstvo talentov a práve Gunna dostal možnosť rovnako naživo ukázať, čo dokáže. Tento formát je veľmi špecifický aj prísnou selekciou interpretov, pričom okrem akéhosi svojského štýlu je dôležitým faktorom práve celkový umelecký dojem. Ako vhodnú skladbu si Gunna vybral Top Off z Drip Season 3. 

Space Cadet ft. Metro Boomin

Metro Boomin patrí medzi prestížnych amerických hudobných producentov, ktorý si dáva pozor, s kým spolupracuje a komu venuje svoj beat. Gunnu si dokonca zavolal na svoj minuloročný projekt a podľa očakávaní sme dostali banger, ktorý by mohol zaznieť aj na Zlatých pieskoch. Ďalší dôkaz, že člen Young Thugovho vydavateľstva je dávno samostatným interpretom. 

Ak ešte náhodou nemáš svoj lístok na Hip Hop Žije, odporúčame ponáhľať sa s kúpou v predpredaji na oficiálnej stránke hiphopzije.sk. Ročník 2019 začína onedlho a na mieste si budeš musieť priplatiť. Už čoskoro sa môžeš tešiť aj na kompletné informácie pohromade, aktuality však nájdeš aj na facebookovej udalosti

Domov
Zdieľať
Diskusia