Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júna 2019, 14:45
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Spotify by mal priniesť novinku, vďaka ktorej budeš môcť počúvať hudbu s priateľmi v skupine

TECH HUDBA SPOTIFY
Uložiť Uložené

Social Listening prinesie úplne nové zážitky z počúvania hudby.

Streamovacia služba Spotify by mala podľa najnovších informácií portálu Techcrunch pre používateľov pripravovať úplnú novinku, vďaka ktorej by si mohol počúvať svoje obľúbené pesničky spolu s priateľmi prostredníctvom vlastnej skupiny. Hudobná aplikácia sa tak opäť diferencuje od konkurenčných platforiem ako Apple Music, YouTube Music či Tidal.

Funkcia by sa údajne mala nazývať Social Listening a podľa dostupných informácií bude zoskupovať vybraných priateľov do jednej skupiny, v rámci ktorej by každý používateľ mohol v reálnom čase ovládať hudobné menu a púšťať skladby všetkým pripojeným. Do danej skupiny by sa dalo dostať buď vďaka naskenovaniu QR kódu alebo cez unikátny odkaz.

V súčasnosti disponuje aplikácia playlistami, ktoré môže ktokoľvek vytvoriť a taktiež umožňuje komukoľvek si ich prehrať. Rozdiel medzi týmto spôsobom streamovania a novou funkciou spočíva práve vo fungovaní v reálnom čase a v prístupe len pozvaných používateľov.

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

Novinka však doposiaľ nebola nijako oficiálne predstavená a hovorca spoločnosti sa odmietol k zisteniam vyjadriť. Podľa technologickej analytičky Jane Wong sa chystaná funkcionalita aktuálne nachádza hlboko v zdrojovom kóde aplikácie a dostupná je výlučne len pre zamestnancov Spotify.

Domov
Zdieľať
Diskusia