Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júna 2019, 10:47
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Východniarom z Košickej Polianky došla trpezlivosť, výtlky na ceste opravili za vlastné

ZAUJÍMAVOSTI KOŠICE SLOVÁCI
Uložiť Uložené

Kompetentní sa stále nevedia dohodnúť, komu komunikácia patrí, využívajú ju však autobusy, nákladné aj osobné autá a vraj tam hliadkujú policajti.

Komunikáciu pre poľnohospodárov v Košickej Polianke už dávno využívajú vodiči aj na komerčné účely, cestu si po nej skracujú autobusy aj osobné autá a denník Nový Čas informuje aj o tom, že na nej hliadkujú policajti. Aj napriek tomu sa dlhé mesiace nenašiel nikto kompetentný, kto by na nej opravil hlboké výtlky. 

Obyvateľom obce došla trpezlivosť a rozhodli sa opraviť si cestu sami. Do rekonštrukcie sa zapojilo 30 ľudí, pomáhali však aj ďalší, napríklad nosili dobrovoľníkom občerstvenie. Celkové náklady sa pohybovali okolo 600 €, túto sumu však nepresiahli. 

Starostka Marta Petrilová sa pre Nový Čas vyjadrila, že táto cesta v skutočnosti nemá žiadneho vlastníka ani správcu. Župan Rastislav Trnka dodáva, že komunikáciu síce dokážu opraviť lacnejšie ako komerčné firmy, v zmysle zákona o rozpočtových pravidlách však nemôžu investovať do cudzieho majetku. 

Domov
Zdieľať
Diskusia