Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júna 2019, 22:30
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Natáčanie 1. série Zaklínača skončilo. Geralta v podaní Henryho Cavilla trénuje Vladimír Furdík

Natáčanie 1. série Zaklínača skončilo. Geralta v podaní Henryho Cavilla trénuje Vladimír Furdík
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY ZAKLÍNAČ NETFLIX
Uložiť Uložené

Vedel si, že sa o choreografiu bojov v Zaklínačovi staral Night King z Game of Thrones?

Showrunnerka Lauren S. Hissrich na Instagrame oznámila koniec natáčania prvej série a my sme už poriadne zvedaví na to, ako tento očakávaný projekt od Netflixu vlastne dopadne.

nedávnom rozhovore pre náš portál známy slovenský kaskadér Vladimír Furdík (Night King z Game of Thrones) prezradil, že už takmer rok pracuje na Zaklínačovi od Netlixu z pozície choreografa. Furdík sa mimo bratislavského Y-Games stihol zastaviť aj na East European Comic Con, kde prezradil menšie novinky o natáčaní Zaklínača.

Počas jedného interview označil štýl boja zaklínača Geralta (Henry Cavill) za podobný tancu. Podľa toho teda možno predpokladať, že Geraltove výpady v seriáli nebudú ťažkopádne, ale naopak veľmi akrobatické, čo by sedelo aj na predlohu.

Odporúčané
Vladimír Furdík: Night King mal sedieť na Železnom tróne, Daenerys bola od začiatku tak trochu bláznivá (Rozhovor) Vladimír Furdík: Night King mal sedieť na Železnom tróne, Daenerys bola od začiatku tak trochu bláznivá (Rozhovor) 18. mája 2019, 19:35

Furdík, ktorému dali tvorcovia Game of Thrones veľký priestor v dokumente The Last Watch, ďalej fanúšikom ozrejmil, že tréning s Henrym Cavillom bol pomerne jednoduchý. Pracovná morálka 36-ročného predstaviteľa Supermana mala byť podľa Furdíka skutočne na úrovni a počas seriálového tréningu boli prospešné aj Cavillove predošlé skúsenosti v boji s mečom (ako názornú ukážku použime túto scénu z akčného fantasy Immortals).

Okrem náčrtu Geraltovho štýlu boja sa k nám dostalo aj video s vyobrazením brnenia bojovníkov z ríše Nilfgaard. Obliehacie stroje a zábery na stany môžeš vidieť v tejto galérii a na nižšie priloženom obrázku uvidíš zbroj rytierov Nilfgaardu v seriáli a porovnanie s hrou.

Ďalšie fotografie brnenia nájdeš tu. Fanúšikovia na internete hlásia z pochopiteľných dôvodov svoju nespokojnosť, ale nie je vylúčené, že by mohlo ísť len o cvičné brnenie.

Na záver si povedzme v krátkosti novinky o preobsadení hercov a o doplnení lákavého nováčika. Rolu princeznej Renfri mala v seriáli obsadiť Millie Brady, ale nakoniec v Zaklínačovi túto postavu stvárnila Emma Appleton.

Odporúčané
KOMENTÁR: Zaklínač je fantasy z teleshoppingu. Zbohom, Geralt, zbohom, Henry Cavill, zbohom, Witcher od Netflixu KOMENTÁR: Zaklínač je fantasy z teleshoppingu. Zbohom, Geralt, zbohom, Henry Cavill, zbohom, Witcher od Netflixu 1. augusta 2023, 10:00

Tá sa v roku 2018 objavila v dvoch epizódach seriálu Genius. Postavy Marilky sa miesto Rebeccy Benson ujala Mia McKenna-Bruce (thriller Štvrtý druh) a v seriáli sa ukáže aj čarodejnica Lyyta Neyd alias Coral, ktorú si v Zaklínačovi zahrala Rhianna McGreevy (na fotografii nižšie).

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Rhianna McGreevy (@rhiannamcgreevy)

Domov
Zdieľať
Diskusia