Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. mája 2019, 13:55
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

V Ružomberku prekvapil okoloidúcich medveď na strome. Vykúkal spoza kmeňa a nechal sa aj odfotiť

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Obyvatelia mesta zostali prítomnosťou medveďa zaskočení.

V posledných rokoch sú zvieratá ako medvede čoraz zvedavejšie a odvážnejšie. Najmä v podtatranských oblastiach majú s medveďmi bohaté skúsenosti, pretože zvieratá tam pravidelne navštevujú smetné koše a kontajnery, ak si v lesoch nevedia zohnať dostatok potravy. Ľudské odpadky sú pre nich často praktickejšie, pretože sa nemusia sústrediť na lov.

Odporúčané
Na Slovensku je ohrozených 69 % všetkých druhov cicavcov. Vyrúbavame si lesy a tragicky sú na tom populácie živočíchov Na Slovensku je ohrozených 69 % všetkých druhov cicavcov. Vyrúbavame si lesy a tragicky sú na tom populácie živočíchov 4. novembra 2018, 20:05

Občas však zavítajú aj na miesta, kde by ich zrejme nikto neočakával. „Fotografiu nám poslala čitateľka. Medveďa odfotila dnes pred ôsmou ráno na Cintorínskej ulici neďaleko cintorína,“ povedal nám Michal Domenik, šéfredaktor Ružomberského hlasu. Na strome ju vyrušil pohyb a keď sa pozrela vyššie, zbadala medveďa vykúkajúceho spoza kmeňa. 

Medvede samozrejme dokážu človeku ublížiť, a tak by si sa k nim vo voľnej prírode, a ani takto pri náhodnom stretnutí v meste nemal v žiadnom prípade približovať.

V komentároch pod pôvodným príspevkom sa rýchlo spustila debata, kde jedna skupina ľudí žiadala okamžité zastrelenie a rozsiahlu sterilizáciu medvedej populácie, zatiaľ čo druhá len upozorňovala na to, čo človek narobil s prirodzeným prostredím týchto zvierat.

V Ružomberku prekvapil okoloidúcich medveď na strome. Vykúkal spoza kmeňa a nechal sa aj odfotiť
Zdroj: Ružomberský hlas
Domov
Zdieľať
Diskusia