Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
V spolupráci s Urban Market.
29. mája 2019, 10:15
Čas čítania 0:00
Denisa Bodková

10 vecí, ktoré tvoje leto spravia lepším

10 vecí, ktoré tvoje leto spravia lepším
MÓDA
Uložiť Uložené

140 predajcov a kopec sprievodného programu. Aj tento rok sa môžeš tešiť na Urban Market, ktorý sa uskutoční už tento víkend.

Leto prichádza a s novou sezónou treba obnoviť aj šatník či doplnky. Nižšie ti prinášame prehľad 10 vychytávok, s ktorými budú spomienky na toto leto farebnejšie a zážitky pestrejšie. Všetky produkty si budeš môcť vyskúšať už tento víkend, 31. mája až 2. júna na podujatí Urban Market na Fakulte architektúry STU v Bratislave. 

NIKOLAJKA

Letné zážitky treba zachytiť. Jasné, Instagram je síce super, ale fotky z filmu majú svoj šmrnc a neopakovateľné čaro. NIKOLAJKA je fotoaparát na film typu camera obscura vyrábaný na 3D tlačiarni. Ten pocit, kedy nedočkavo tŕpneš pred fotolabom, čo na tom filme vlastne je.

urban Marketk
urban Marketk Zdroj: Urban Market

RYSKA

Bez energie to nepôjde a ideálna výbavička na dobrodružstvá zahŕňa aj nejaký ten snack. Ideálne taký, ktorý tvojmu telu poskytne aj viac, než len prázdne kalórie na zahnanie hladu. Ryska je prvá čerstvá proteínová tyčinka vyrábaná na Slovensku. Je z poctivých surovín, bez pridaného cukru, palmového oleja a lepku. Tyčinky sú v ponuke v piatich príchutiach - kokosovo-vanilková, kokosovo-čokoládová, kokosovo-maková s citrónom, kokosová s lyofilizovanými jahodami a orieškovo-karamelová.

urban Marketk
urban Marketk Zdroj: Urban Market

BAKERY BOARDS

Mestské chodníky, prímorské bulváre, cyklotrasy na periférii. Či už ideš iba tak na kávu s kamošmi alebo aj dlhší výlet niekam za mesto, máloktorý dopravný prostriedok sa vyrovná jazde na longboarde. S vetrom vo vlasoch a slnkom za chrbtom je to skutočná pasia. Ak si potrpíš na dizajn, určite checkuj Bakery Boards. Longboardy robia na mieru a nevyhýbajú sa ani organizácii workshopov, takže si svoju dosku môžeš dať dohromady aj vlastnými rukami.

urban Marketk
urban Marketk Zdroj: Urban Market

CITY FOLKLORE

Perfektné handry pre neho aj pre ňu na všetky metské dorodružstvá. CITY FOLKLORE je drzá ostravská značka, v ktorej vynikne každá rebelská duša. Minimalistické, pohodlné šaty, tričká so statement sloganmi, ležérne nohavice, ladvinky...a štýlovým obojkom môžeš vybaviť aj svojho psa!

urban Marketk
urban Marketk Zdroj: Urban Market

IZIPIZI

Slnečné okuliare sú na leto „must”. O tom, že nejde iba o módny doplnok, ale dôležitú pomôcku pri ochrane zraku sa asi nemusíme rozpisovať. Značka IZIPIZI má navyše v ponuke aj špeciálny model určený k vode. Kolekcia SUN NAUTIC má špeciálnu úpravu, vďaka ktorej okuliare úspešne blokujú žiarenie odrazené z vodnej plochy. To môže byť nebezpečné pri vodných športoch, ale aj šoférovaní, keďže oslepuje a v niektorých prípadoch dokáže tiež poškodiť zrak.

urban Marketk
urban Marketk Zdroj: Urban Market

KAVE FOOTWEAR

Tenisky KAVE FOOTWEAR sú ideálnymi plátenkami na letné dobrodružstvá. Skrývajú však omnoho viac! Na rozdiel od bežnej obuvi sú naozaj šetrné k životnému prostrediu. Tieto tenisky vyrábané v Českej republike majú certifikát PETA a na ich výrobu sú používané odpadové materiály. V ponuke je dokonca kolekcia, v ktorej sa podrážka vyrába zmiešaním kaučuku s kávovou sadlinou, ktorá vzniká ako odpad po príprave kávy. V každom páre sa teda ukrýva jedno espresso.

urban Marketk
urban Marketk Zdroj: Urban Market

ZINDEO

O potrebe používať (nielen) v lete deodorant nebudeme polemizovať. ZINDEO je však o kúsok ďalej. Na rozdiel od deodorantov, ktoré nepríjemné vône iba prekryjú inými, príjemnejšími, ZINDEO neutralizuje v pote baktérie, ktoré samotný zápach spôsobujú. Okrem toho neobsahuje hliník, živočíšne zložky a pri dlhodobom používaní ho ani netreba používať každý deň, keďže jeho účinky dokážu pretrvávať aj dva týždne

urban Marketk
urban Marketk Zdroj: Urban Market

PAKTA

Do niečoho sa na tie výlety treba aj pobaliť, tak si daj do merku značku PAKTA. V portfóliu majú rôzne vaky, tašky, ladvinky, ako aj ďalšie praktické doplnky. Vyrábajú eticky a s použitím inovatívnych materiálov - napr. kolekcia KONSIO používa Piñatex, prírodný materiál, ktorý sa získava z listov ananásu, ktoré inak predstavujú odpadový materiál pri pestovaní. 

urban Marketk
urban Marketk Zdroj: Urban Market

ŠUMNÉ

Odmieňať šatník, aby človek nechodil stále v tom istom je jedna vec, správať sa zodpovedne voči prostrediu a neplytvať je však s touto potrebou v priamom rozpore. Zladiť tieto dva princípy sa snaží projekt Šumné, vďaka ktorému si oblečenie nekupuješ, iba prenajímaš na určitý čas. Následne kúsok vrátiš a ponúknu ti iný. Vrátené oblečenie poriadne očistia, ošetria a poputuje k novému dočasnému majiteľovi či majiteľke. Navyše, kúsky, ktoré už sa stanú nenositeľnými taktiež neskončia na skládke, ale poputujú na ďalšie spracovanie.

urban Marketk
urban Marketk Zdroj: Urban Market

Urban Market

Lebo Urban Market má desať rokov a podujatie sa tak ponesie nielen v duchu dobre módy a dizajnu, ale aj oslavy. Skontrolovať to môžeš ísť 31. mája - 2. júna 2019 na Fakultu architektúry STU v Bratislave. Vrátane všetkých v článku spomenutých značiek tam nájdeš až 140 predajcov a kopec sprievodného programu sa bude aj tento rok konať na priľahlom Námestí slobody.

Viac info na www.urbanmarket.sk

Domov
Zdieľať
Diskusia