Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. mája 2019, 16:42
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Senilný Hitler vyhral a okupuje Paríž. Blazkowiczove dcéry masakrujú parížskych náckov v novom Wolfensteinovi

Senilný Hitler vyhral a okupuje Paríž. Blazkowiczove dcéry masakrujú parížskych náckov v novom Wolfensteinovi
Zdroj: Bethesda Softworks
TECH
Uložiť Uložené

Wolfenstein: Youngblood vychádza už v júli.

Wolfenstien 2 sa Machine Games nadmieru vydaril. Iste, kritizovala sa miestami neopodstatnená náročnosť či chaotický dizajn levelov, všetko to však vynahrádzali jedny z najlepších cutscén v histórií videohier a skvelý príbeh. Na ten nadviaže spin-off vytvorený Machine Games v spolupráci s Arkane Studios (Dishonored, Prey) s názvom Youngblood. Zatiaľ čo pobočka v Austine pracovala na Prey a zrejme robí aj na jeho pokračovaní, štúdio v Lyone zodpovedné za Dishonored pomáha Machine Games.

Dej hrynás zavedie do Paríža v 80. rokoch, konkrétnejšie okolo 20 rokov po udalostiach The New Colosss. B. J.-ovi sa narodili dcéry Jessica a Sophia Blazkowicz, ktoré po tatkovi zdedili obľubu v zbraniach a zabíjaní náckov. Blazko zrejme úplne neuspel a náckovia sú v Európe stále usídlení aj 20 rokov po ráznych krokoch odboja. Alebo žeby šlo len o alternatívny pohľad do budúcnosti/minulosti?  

Zrejme sa to dozvieme až v samotnej hre, ktorá vychádza už 27. júla, a to na PS4, Xbox One, Nintendo Switch a PC. Ak vlastníš Deluxe edíciu hry, môžeš hocikomu poslať kód, cez ktorý si kamoš hru stiahne, aj keď ju nevlastní. Následne však musíte hrať coop len spolu (na rovnakom princípe fungovalo aj A Way Out). 

Hrdina boja proti nacizmu sa stratil a jeho dcéry ho musia nájsť, zatiaľ čo sa rozhodnú pomôcť francúzskemu odboju odpratať si špinu z krajiny. Oproti predošlým trom titulom sa herné mechaniky trochu obmenia. Najväčšou novinkou je local či online coop, kedy budeš môcť mordovať náckov so svojím kamošom/priateľom na oddelenej obrazovke. Hra taktiež ponúkne viac otvorenejšie levely (nebude to až také lineárne) a tešiť sa môžeme aj na akési drobné RPG prvky. 

A aby toho nebolo málo, v ten istý deň vychádza aj VR titul Wolfenstein: Cyberpilot (taktiež vyvíjaný štúdiami spomenutými vyššie). Ide o VR titul pre Oculus Rift, HTC Vive a PSVR. V hre sa vžijeme do kože hackera z francúzskeho odboja, ktorý využíva nacistických robotov na to, aby sa obrátili proti svojím pánom.

Domov
Zdieľať
Diskusia