Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. mája 2019, 9:37
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Adela: Mysleli si asi, že bez kokaínu nedokážem zvládať toľko roboty (Rozhovor)

Adela: Mysleli si asi, že bez kokaínu nedokážem zvládať toľko roboty (Rozhovor)
REFRESHER
Uložiť Uložené

Jednu z najlepších moderátoriek na Slovensku prekvapili zárobky slovenských youtuberov. „Ak by som si pýtala za jeden obrázok 1 500 € či za spoluprácu 5 000 €, oplatilo by sa mi to viac ako niektoré moderovačky.“

Moderátorka Adela Vinczeová je dnes už pojem. Poznáme ju z rádia, televízie či divadla, jej hlas a humor je mnohým blízky a sympatický. Samozrejme, nájde sa aj presný opak a detinské komentáre na jej adresu sú bežné.

Terčom sú pritom nielen jej moderátorské či rétorické schopnosti, ľudia dokážu napísať čokoľvek, aby zaujali. Ako trebárs vníma vtipy týkajúce sa jej vzhľadu? S nadhľadom a svojsky. „Pre ženu je výzor citlivá záležitosť, pokiaľ verí tomu, že výzor by mal byť citlivá záležitosť. Ja to tak nevnímam. No a sranda z môjho nosa? Záleží, či to ešte niekoho baví. Ak je to ale stále zábavné, prečo nie. Nikdy som si z toho veľkú hlavu nerobila, rozhodne nie väčšiu než nos. Vzhľad nepovažujem za kľúčový atribút,“ hovorí Adela v otvorenom rozhovore.

Čo sa v rozhovore s Adelou dozvieš:

  • Čo musela obetovať, aby patrila medzi moderátorskú špičku
  • Prečo nemá založené verejné profily na sociálnych sieťach 
  • Čo si myslí o zárobkoch influencerov a koľko zarobí moderátor na Slovensku
  • Ako si spomína na spoluprácu so Sajfom a či uvažovali o vzťahu
  • Aký je recept na to, aby sa stala žena úspešnou v tom, čo robí
  • Čo ju dokáže vytočiť a kedy sa naposledy pobila

 

Adela:
Adela: Zdroj: Daniel Mikolášik/REFRESHER

Termín rozhovoru sme najskôr presunuli, máš nabitý program. Čo všetko sa nájde v tvojom diári?

Musím si veľmi dobre koordinovať nielen pracovný, ale aj voľný čas, u mňa tá spontánnosť celkom „odišla“. Nestáva sa mi, že si trebárs zajtra len tak vybehnem na kávičku. Ak by som si všetko neorganizovala, nastal by v mojom živote chaos.

Čo máš naplánované napríklad takto presne o mesiac?

(pozrie do diára) Presne takto o mesiac mám celkom zaujímavý deň. Zatiaľ tu mám cvičenie a môj strýko má sedemdesiatku. Deň predtým moderujem dve dobročinné akcie. Nechcem však tvrdiť, že neustále pracujem. Mám, samozrejme, naplánované aj voľné dni, tie zväčša využijem na to, čo mám rada – golf, divadlo a podobne.

Znie to ako celkom náročný time managment.  Neunavuje ťa to?

Postupne som si na takýto režim zvykla. Naplánujem si, čo ma čaká, čo si mám pripraviť. Zväčša ráno odídem z domu a večer sa vrátim. Keď potrebujem medzi tým niečo odovzdať či vyzdvihnúť, všetko si to dopredu zbalím a ráno si to len vezmem so sebou. Takže únavnejšie je skôr to, keď si veci neorganizujem.

Odporúčané
Dušan Cinkota: Vo väzení je prostitúcia, milostné vzťahy. Tí, čo rozhodujú o drogovej legislatíve, by mali zmúdrieť (Rozhovor) Dušan Cinkota: Vo väzení je prostitúcia, milostné vzťahy. Tí, čo rozhodujú o drogovej legislatíve, by mali zmúdrieť (Rozhovor) 9. apríla 2019, 14:21

Koľko hodín denne spávaš?

Osem. Plánujem si to tak, aby som mala dostatok spánku.

Predsa len, keď sa ti toho nakopí veľa, môže to zaťažovať psychiku.

Nekopím si toho veľa. Keď si chcem zahrať golf, tak si to do svojho hamonogramu rozvrhnem tak, aby som sa k nemu naozaj dostala. Rovnako to platí s výletom či regeneráciou. Organizujem si čas rozumne a tak, aby sme sa s Viktorom zladili.

Tvoj manžel Viktor Vincze pracuje v médiách, zrejme má toho tiež dosť. Dajú sa vaše povinnosti načasovať tak, aby ste mali dostatok času aj na seba?

Myslím si, že práve my, ľudia z tejto zvláštnej branže, máme výhodu práve v tom, že aj naše pracovné rozvrhy sú dosť zvláštne. Viktor, aj keď robí často vo večerných hodinách, chodí oveľa neskôr do práce a zároveň z nej neskôr odchádza. Ja taktiež odchádzam trebárs z eventu, ktorý moderujem, výrazne neskôr, ako som spočiatku plánovala. Preto máme diáre spárované. Možno sa to nezdá, ale aj napriek početným pracovným povinnostiam spolu trávime veľa času. Chodievame cvičiť, každé ráno sa spolu budíme, raňajkujeme a podobne. Povedala by som, že spolu trávime možno aj viac času ako bežné páry, ktoré majú štandardnejší pracovný rozvrh.

 Domnievam sa, že sme už tak preinformovaní a ľudia followujú toľko vecí či osobností, že aj keď tam je niečo pekné a hodnotné, jednoducho sa to v tom množstve devalvuje.

O tebe je známe, že nemáš založené verejné profily na sociálnych sieťach. Myslíš, že aj vďaka tomu toho stíhaš oveľa viac?

Tým, že nie som aktívna na sociálnych sieťach, tak neviem, koľko to zaberá času. Viem si však predstaviť, že ak je to pre niekoho kľúčová aktivita, tak sledovanie denne môže zabrať aj niekoľko hodín. Tým, že mám stále plný program, tak by mi toho času na sociálne siete veľa aj tak zrejme neostalo.

Si známa osobnosť. Možno by veľa ľudí zaujímalo, ako tráviš svoj pracovný či voľný čas.

Nechcem, aby to vyzeralo tak, že Facebook či Instagram zatracujem. Niekedy nad tým naozaj premýšľam, že by som mala začať byť aktívna na sociálnych sieťach. Musela by som si však vymyslieť nejakú platformu s osožným obsahom. Nie s mojím životom. Ale to zas neviem, či by bolo pre instagramové obecenstvo zaujímavé. Rada zdieľam môj čas s fanúšikmi, napríklad keď sa stretávame na akciách. S mnohými  si mailujem a rada im pomôžem. Som skôr za osobnejší kontakt.

Ľudia, ktorí ma majú radi, ma majú radi pre moju prácu. Verejne známou som sa stala vďaka moderovaniu, mojej talkshow, možno tiež vďaka blogom, ktoré píšem. To je to, čo verejnosti ponúkam. Mňa osobne tiež nezaujíma, ako niekto dovolenkuje, aký mi odporúča podnik. Domnievam sa však, že sme už tak preinformovaní a ľudia followujú toľko vecí či osobností, že aj keď tam je niečo pekné a hodnotné, jednoducho sa to v tom množstve devalvuje. Takže – nemám na to jasný názor, skôr pocit. Že to čo ľudia obdivujú na cudzích fotkách, nie je reálny život a že to, čo vešajú sami, tiež nie. Len s týmto vedomím musia sami žiť.

Odporúčané
Dominika Cibulková: Na slovo influencer som alergická. Avengerov nenávidím, za odmenu občas zájdem do mekáča (Rozhovor) Dominika Cibulková: Na slovo influencer som alergická. Avengerov nenávidím, za odmenu občas zájdem do mekáča (Rozhovor) 2. mája 2019, 15:32

Považuješ SuperStar ako prelom svojej kariéry?

Určite je to prelom v tom zviditeľnení sa. Môj vnútorný prelom bol, keď ma prijali do Fun rádia, to bola pre mňa najväčšia radosť, bol to môj splnený sen. Keď som bola na moderátorskom kastingu SuperStar, spočiatku som ani nevedela, o čom má šou vlastne byť. Párkrát som to videla na nemeckom kanáli a nerozumela som, prečo by niekoho malo baviť pozerať sa na ľudí, ktorí spievajú pesničky, ktoré poznám, len horšie ako pôvodní interpreti.

Skúsila som to, zobrali ma. Zrazu nastal boom, hype okolo celej šou bol veľmi silný. Z tohto hľadiska som veľmi vďačná, že som dostala šancu ako neznáma moderátorka.

Čo ťa šou SuperStar naučila?

Prvýkrát som zažila intenzitu popularity. Predtým som síce pracovala v Teleráne, moderala som vo Fun rádiu, no ten skok bol pri speváckej šou podstatne väčší. Navyše, pubertálny fanúšik má prejavy divej zveri. Prirovnala by som to napríklad k dnešným raperom a youtuberom, zažila som jednoducho istú spoločenskú bublinu.

Zároveň prišla skúsenosť s bulvárom, naučil ma neprežívať sa. Je to veľmi dobrý liek na ego, keď si človek myslí, že je centrom vesmíru a myslí si, že všetci riešia len jeho. Nie je to však pravda. Keď o mne napísali klamstvo alebo prekrútili moje slová, mala som potrebu všetkým naokolo vysvetľovať, ako to v skutočnosti je. Ľudia okolo mňa však ani len netušili, o čom rozprávam. Mali svoje starosti.

Prestala si to potom riešiť?

Áno. Časom som pochopila, že vymysleným či skresleným informáciám netreba venovať pozornosť, je to len nafúknutá bublina a nikoho to ani poriadne nezaujíma. Zrejme len tých, ktorým som nepadla do oka. Na druhú stranu, majú aspoň pri rannej kávičke jednu tému naviac, pri ktorej môžu híkať, aby nemuseli riešiť svoje vlastné problémy.

Adela:
Adela: Zdroj: Daniel Mikolášik/REFRESHER

Ktorá z kariér finalistov prvej SuperStar ťa najviac prekvapila, respektíve sklamala?

Pre mňa žiadna kariéra finalistov nie je sklamaním. Zdenka Predná sa má dobre s dvomi deťmi, Martina Schindlerová študuje, každý sa jednoducho ukotvil. Takto by som mohla rozprávať zrejme o každom finalistovi.

Je dnes ťažšie presadiť sa ako moderátor v porovnaní s minulosťou?

Myslím si, že je to rovnako ťažké, no už nie je tá doba, kedy sa cez televízor stane človek populárnym. TV sleduje oveľa menej ľudí, čiže keď príde nový program s novým moderátorom, nezachytí to ani zďaleka toľko ľudí, čo v minulosti. Diverzifikovali sa platformy, cez ktoré sa človek stane známy. Čo sa však týka možnosti preraziť, je to zrejme rovnaké. Len na tých iných platformách je väčšia konkurencia, lebo na internete môže byť každý.

Na Slovensku patríš medzi moderátorskú špičku. Koľko toho ročne odmoderuješ?

Musím sa priznať, že som to celkom preriedila. Hlavne súkromné eventy, tie už moderujem len výnimočne. Snažím sa vyberať si také moderovania, ktoré majú pridanú hodnotu, ktoré ma bavia. Pomer dobročinných akcií a tých finančne ohodnotených je približne jedna k jednej.

Vedia si súkromné firmy za moderovanie aj priplatiť, aby ťa získali?

Ja si pýtam svoj štandardný honorár.

Odporúčané
Miro Jaroš: Fejkový kokaín na fotke bola chyba, ročne musím odmietnuť 90 % koncertov (Rozhovor) Miro Jaroš: Fejkový kokaín na fotke bola chyba, ročne musím odmietnuť 90 % koncertov (Rozhovor) 4. apríla 2019, 16:18

Vedela by si konkretizovať, v akom rozmedzí sa pohybujú honoráre moderátorov na Slovensku?

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 65946 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo si myslí o zárobkoch influencerov a koľko zarobí moderátor na Slovensku
  • Ktorých youtuberov pozná osobne a ako vníma Sajfovu robotu
  • Ako si spomína na spoluprácu so Sajfom a či uvažovali o vzťahu
  • Aký je recept na to, aby sa stala žena úspešnou v tom, čo robí
  • Čo ju dokáže vytočiť a kedy sa naposledy pobila
Domov
Zdieľať
Diskusia