Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. mája 2019, 18:56
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

V USA rozbil a zablokoval diaľnicu obrovský balvan. Znemožnil akýkoľvek prejazd a oprava je v nedohľadne

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Zosuv pôdy spôsobil veľké komplikácie na tamojšej vyťaženej ceste.

V americkom štáte Colorado momentálne zažívajú núdzový stav, pretože na jednu z tamojších diaľnic spadla obrovská skala. Zosun pôdy so sebou zobral okrem štrku a hliny aj niekoľko veľkých kusov kameňa, ktoré po páde zničili veľkú časť cesty a znemožnili prejazd automobilom. 

Z fotografií môžeš vidieť, že nejde o diaľnicu v našom slova zmysle, ale aj tak je to dôležitý dopravný uzol medzi mestami Cortez a Telluride. Diaľnicu teraz museli nechať uzatvorenú na dobu neurčitú, keďže obrovskú skalu nemožno len tak jednoducho odstrániť a potrebná bude aj kompletná obnova cesty.

Súčasný plán počíta s tým, že balvan nechajú rozdrviť na menšie časti a postupne odtiahnu z cesty preč, lenže nikto v tejto chvíli nevie predpovedať, kedy by mohla byť cesta opäť otvorená.

Na sociálnych sieťach sa preto objavujú fotky, na ktorých pózujú zamestnanci miestnych úradov, aby ľudia pochopili, aká obrovská výzva pred pracovníkmi stojí. 

Domov
Zdieľať
Diskusia