Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. mája 2019, 12:35
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Nezvestnú ženu našli na Havaji po dlhých 17 dňoch. So zlomenou nohou prežívala vďaka lesným plodom

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Amanda prežívala aj chvíle, keď sa chcela vzdať.

Amanda Eller strávila dlhých 17 dní v havajskej divočine bez toho, aby mala šancu privolať si pomoc. Keď sa 8. mája vybrala na túru po havajskom ostrove Maui, ani vo sne jej nenapadlo, že sa z nej už nikdy nemusí vrátiť.

V jednej chvíli však zišla z turistického chodníka a chcela si oddýchnuť, lenže spadla z niekoľkometrovej výšky a zlomila si nohu. Dolnú končatinu mala poškodenú na viacerých miestach, a tak bol jej pohyb obmedzený. Ona ale nestratila nádej, že po nej jej blízki začali pátrať.

Ako poslednú videl 35-ročnú Amandu jej priateľ Benjamin Konkol, ktorý mal pocit, že sa šla prejsť do lesov, kde neskôr prebiehala záchranná akcia. Amanda po záchrane povedala, že v divočine sa snažila prežívať pomocou lesných plodov a pomáhala si aj vodnými prameňmi.

Jej rodina medzitým zriadila finančnú zbierku, pomocou ktorej na Havaji lietal vrtuľník a hľadal Amandu uprostred hustého porastu. Po viac ako dvoch týždňoch sa záchranárom zdalo, že ju zahliadli, ale trvalo im necelé dva dni, kým sa k nej dostali a mohli ju odniesť do nemocnice.

Dnes sa nezvestná turistka zotavuje na nemocničnom lôžku a jej zranenia našťastie neboli také vážne, že by jej po nich zostali následky do konca života. Musí opäť začať prijímať bežnú stravu a dopĺňať tekutiny, ale už onedlho by sa mala vrátiť do svojej bežnej rutiny.

Domov
Zdieľať
Diskusia