Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. mája 2019, 12:23
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Slovákovi hrozí doživotie za pestovanie marihuany. Policajti zhabali 33 kg sušiny, trávu vraj potreboval na mastičku pre mamu

ZAUJÍMAVOSTI DROGY KOŠICE MARIHUANA
Uložiť Uložené

Okresný súd v Košiciach sa zaoberal netradičným prípadom. 41-ročný Július z Trebišova čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby, držania a obchodovania s omamnými látkami.

V septembri v roku 2017 pri domovej prehliadke u Júliusa polícia našla marihuanu. Rastlinu pestoval na jeho pozemku, policajti po spracovaní rastlín zaistili 33,3 kg sušiny, čo podľa policajných tabuliek zodpovedá množstvu 66 600 obvykle jednorazových dávok, informuje sme.sk. Na čiernom trhu by takéto množstvo zaistilo predajcovi slušný balík peňazí, vyše 166-tisíc eur.

Zaujímavé je, ako sa na súde Július bránil. Svoje záhradkárske zručnosti využíval na to, aby pre svoju mamu vyrobil dostatok konopnej masti, vraj proti dekubitom. Tvrdí, že najskôr rastlinu zbieral voľne v prírode a keď zistil, že matke naozaj pomáha, začal ju pestovať. Policajti prišli až po matkinom pohrebe, jej verziu sa tak už nedozvieme. Rastlinu občas fajčil, no nikdy nedistribuoval.

Ilustračné foto.

Slovákovi hrozí doživotie za pestovanie marihuany. Vyše 33 kg sušiny vraj potreboval, aby liečil mamu
Slovákovi hrozí doživotie za pestovanie marihuany. Vyše 33 kg sušiny vraj potreboval, aby liečil mamu Zdroj: Sakchai Lalit/TASR/AP

Tým, že sa u muža našlo až 33 kg rastliny, konanie Júliusa je posudzované ako zločin až vo štvrtom odseku a v najprísnejšej trestnej sadzbe – hrozí mu 20 až 25 rokov väzenia alebo doživotie. Súd však vyhovel návrhu obhajoby, ktorej sa zdá byť trest neadekvátny. Nepreukázalo sa totiž, že rastlinu predával.

Navyše, podľa váhy polície, 14 kusov po vysušení váži 5,7 kg, 13 kusov takmer 4,5 kg a podobne. To sa obhajcovi nezdá a chce, aby sa na to pozrel chemik. Prípad sa teda odročil na neurčito a momentálne prebieha doplnenie dokazovania.

Domov
Zdieľať
Diskusia