Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. mája 2019, 19:26
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Billie Eilish o psychických problémoch: Nie je hanba požiadať o pomoc a vyhľadať odborníka

HUDBA BILLIE EILISH
Uložiť Uložené

Populárna speváčka sa zapojila do kampane, v rámci ktorej šíri osvetu o tom, že psychické problémy netreba brať na ľahkú váhu.

Billie Eilish je v súčasnej dobe považovaná za jednu z najväčších ikon pre mladých poslucháčov modernej hudby. Dokážu sa s ňou stotožniť aj vďaka tomu, že ona sama má len 17 rokov, určuje módne trendy a zároveň je symbolom slobody. 

Aj preto sa stala súčasťou kampane, ktorej cieľom je v prvom rade pozdvihnúť povedomie o psychických problémoch. Obzvlášť v dnešnej dobe zažíva depresie a pocity úzkosti čoraz viac ľudí, a preto je dôležité, aby vedeli, ako s nimi bojovať. Aj samotná Billie tvrdí, že v žiadnom prípade nie je hanba ani slabosť priznať si, že má človek akýkoľvek psychický problém. 

Požiadať o pomoc kamaráta prípadne odborníka je najlepším riešením aj podľa speváčky, výstrahu však posiela aj tým, ktorí psychické problémy nemajú. Tí by mali byť v strehu a v prípade, že spozorujú zmeny správania, pýtať sa svojich blízkych, či je všetko v poriadku. 

Billie Eilish ešte prezrádza, že keď prežíva ťažké chvíle ona, najviac jej pomôže, keď jej priatelia prejavia lásku a dajú vedieť, že im na nej záleží a myslia na ňu. Ak máš v svojom okolí niekoho, kto si prechádza náročným obdobím, buď mu oporou. 

Domov
Zdieľať
Diskusia