Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. mája 2019, 16:31
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Slovensko má jeden z najpríšernejších klimatických plánov v Európe

ZAUJÍMAVOSTI PRÍRODA SLOVENSKO ŽIVOTNÉ PROSTREDIE
Uložiť Uložené

Sme druhí od konca. Slovensko sa zasa ukázalo.

Slovensko sa nikdy aktívne neponáhľalo zachrániť našu planétu – aj napriek tomu, že ku klimatickým problémom veselo prispievame aj my. Ako informoval Denník N, Slovensko prepadlo v oblasti životného prostredia a tentokrát sa o to postaral náš klimatický plán, ktorý sa zaoberám energiami a klimatickými plánmi.

Európska nadácia pre klímu v máji posudzovala plány všetkých členských krajín Európskej únie dosiahnuť nulové emisie skleníkových plynov do roku 2050 a jedným z mnohých výsledkov ich činnosti bolo aj porovnanie samotných plánov.

A smutné je, že nás už ani len neprekvapí, že sa Slovensko umiestnilo na predposlednom mieste, pričom poslednú priečku obsadilo Slovinsko. Uspokojivosť slovenského klimatického plánu dosiahla smutných 12,5 %, rovnako ako Nemecko. Česi získali 29 %.

Treba dodať, že sa žiadna krajina EÚ neumiestnila hviezdne, keďže jedinou krajinou s hodnotením nad 50 % bolo Španielsko s 52,4 %. Európa tak na sebe bude musieť ešte poriadne zapracovať.

Slovensko má jeden z najpríšernejších klimatických plánov v Európe
Zdroj: europeanclimate.org
Domov
Zdieľať
Diskusia