Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. mája 2019, 14:25
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

V žalúdku mŕtvej tehotnej veľryby našli desiatky kíl plastu. Ďalšie úbohé zviera zomrelo kvôli ľuďom

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Každý rok kvôli plastom zomrie asi 100 000 morských živočíchov.

Čoraz viac zvierat zomiera kvôli ľudskej bezohľadnosti. Naše životné prostredie v posledných mesiacoch trpí čoraz viac a množstvo plastu v mori sa len zvyšuje. Dôkazom toho sú aj pribúdajúce informácie o zvieratách, ktoré kvôli plastu zomreli – či už ho priamo skonzumovali alebo sa doňho zasekli a nedokázali uniknúť.

Tehotnú samičku veľryby s plným žalúdkom plastu našli v talianskom mestečku Cefalu, pričom v jej tráviacej sústave objavili až 28 kilogramov plastu. Zviera tak vplyvom ľudskej bezohľadnosti zomrelo, pričom malo len približne 6-7 rokov. Veľryby tohto druhu sa pritom zvyčajne bez problémov dožijú aj 70 rokov.

Počet zvierat, ktorých smrť má na svedomí plast, však len stúpa a predpokladá sa, že ročne kvôli zamoreniu plastovými predmetmi zomrie asi 100 000 morských živočíchov. Tentokrát však veľrybu privialo na pobrežie a k dispozícii sú aj grafické zábery.

Domov
Zdieľať
Diskusia