Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. mája 2019, 13:13
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Na Slovensku začali stavať najväčšie bludisko v strednej Európe

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Súčasťou budú aj sochy či rozhľadňa.

Neďaleko Starej Ľubovne sa už začalo budovať najväčšie bludisko v strednej Európe. Pri rieke Jakubianka vznikne obrovský konštrukt zo živého plotu, ktorý má byť najväčším svojho druhu v strednej Európe a podľa všetkých nasvedčujúcich informácií aj najväčším stredoeurópskym labyrintom..

Aktuálne sa portálu dromedar.sk začalo s výstavbou, pričom sa sadia stromčeky živého plota, ktoré výškou aktuálne dosahujú približne 30 centimetrov. Finálnu dvojmetrovú výšku by mali dosiahnúť približne o dva roky, na kedy je predbežne naplánované aj otvorenie.

Odporúčané
V Starej Ľubovni vyrastie najväčšie bludisko v strednej Európe. Areál dostane aj drevenú rozhľadňu V Starej Ľubovni vyrastie najväčšie bludisko v strednej Európe. Areál dostane aj drevenú rozhľadňu 7. februára 2019, 11:47

Bludisko má byť veľké vyše 6 400 metrov štvorcových, pričom samotný pozemok dosahuje viac než 11 000 metrov štvorcových. Samotná záhrada so živým plotom sa však stále dolaďuje so záhradnou architektkou.

Nepôjde pritom len o obyčajné bludisko, no rozprávať sa v ňom bude príbeh o Čertovej skale. Sůčasťou bude napríklad aj 9 sôch či rozhľadňa, ktoré budú rozprávať známy lokálny príbeh.

Na Slovensku začali stavať najväčšie bludisko v strednej Európe
Zdroj: Stará Ľubovňa
Domov
Zdieľať
Diskusia