Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. mája 2019, 14:14
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Vysoké Tatry sa stali najvýznamnejšou letnou európskou destináciou

ZAUJÍMAVOSTI TURISTIKA VYSOKÉ TATRY
Uložiť Uložené

Cestovateľský sprievodca Lonely Planet udelil Vysokým Tatrám ocenenie.

Vysoké Tatry sú pýchou Slovenskej republiky. Naše majestátne kopce sa tešia obľube nie len u domácich, najvyššie pohorie Karpatského oblúka je aj veľmi obľúbenou turistickou destináciou. Dôkazom toho je aj ocenenie najvýznamnejšej letnej európskej destinácie, udelil ho cestovateľský sprievodca Lonely Planet.

„Na Vysokých Tatrách je niečo mýtické. Návštevníci tohto regiónu budú očarení vznešenou ríšou krivolakých vrchov a majestátnych vodopádov, ako aj vynikajúcou šancou pozorovať medvede hnedé, ktoré už v mnohých častiach Európy vyhynuli,“ citujú Aktuality Joea Revilla, manažéra Lonely Planet pre strednú Európu. Práve on zástupcom regiónu symbolicky odovzdal toto ocenenie.

Vysoké Tatry sa stali najvýznamnejšou letnou európskou destináciou, predbehli aj Madrid či Island
Vysoké Tatry sa stali najvýznamnejšou letnou európskou destináciou, predbehli aj Madrid či Island Zdroj: Milan Kapusta/TASR

Zástupcovia Lonely Planet ocenili možnosť vystúpiť na Gerlachovský štít, člnkovanie na hladine Štrbského Plesa a pohostinnosť na vysokohorských chatách. Za Vysokými Tatrami sa umiestnili napríklad Madrid, Island či Bari v Taliansku.

 

„Je to potvrdenie kvalitných služieb a atrakcií, ktoré tu máme. Veríme však, že sa nám tú návštevnosť podarí nastaviť tak, aby aj príroda bola chránená, pretože si musíme uvedomiť, že sme v národnom parku a zvieratá tu boli ešte pred nami,“ hovorí riaditeľka organizácie destinačného manažmentu OOCR Veronika Littvová.

Domov
Zdieľať
Diskusia