Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. mája 2019, 14:29
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Lacné lety aj za 9,99 € za minulý rok zarobili Ryanairu viac ako 1 miliardu eur

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Nízkonákladovej aerolinke sa však zisk prepadol.

Keď pravidelne hľadáš lacné letenky a vytešuješ sa, že po Európe môžeš vďaka aerolinkám ako Ryanair lietať za pár eur, možno sa zamýšľaš nad tým, ako na takýchto nízkych cenách môže letecká spoločnosť zarábať. Írska aerolinka o peniaze naozaj nemá núdzu, čo potvrdili finančné výsledky za posledný obchodný rok, ktorý sa skončil až v marci.

Lacné lety aj za 9,99 € za minulý rok zarobili Ryanairu viac ako 1 miliardu eur
Zdroj: Pixabay

Zverejnené údaje hovoria o tom, že čistý zisk Ryanairu v za obchodný rok 2018/2019 dosiahol 1,02 miliardy. Za predchádzajúci rok sa pritom aerolinka tešila s nárastu 10 %, keď v období 2017/2018 zarobila 1,45 miliardy. Tento rok však profit klesol o takmer 30 %, za čo môže hneď niekoľko faktorov, upozornil The Independent.

Aj keď počet pasažierov stúpol o 7 % na 139 miliónov, priemerná cena jednosmernej letenky sa trochu znížila na úroveň 37 €. Okrem toho musela aerolinka počítať s komplikáciami kvôli Brexitu, uzemneniu lietadiel Boeing 737 MAX, zvyšovať platy musela svojim posádkam na čele s pilotmi a za minulý rok musela vyplatiť viac ako 50 miliónov eur v kompenzáciách.

Domov
Zdieľať
Diskusia