Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. mája 2019, 12:58
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Muž strávil vo väzení 46 rokov za vraždu, ktorú nespáchal. Odklepli mu 1,5 milióna dolárov ako kompenzáciu

ZAUJÍMAVOSTI VRAŽDA
Uložiť Uložené

Richard Phillips našiel vo väzení záľubu v maľovaní.

Richard Phillips bol v roku 1971 zatknutý za vraždu a odsedel si dlhých 46 rokov, kým sa ukázala spravodlivosť. Tento muž žiadnu vraždu nespáchal, ale justičný systém v Spojených štátoch amerických za uplynulé dekády nespravodlivo odsúdil viacero nevinných ľudí.

Richard svoj čas vo väzení postupom času trávil vytváraním umenia, dlhé hodiny maľoval a dnes napokon svoje výtvory predáva za tisíce dolárov. Aj k tomu prispel srdcervúci príbeh dlhých desaťročí za mrežami.

Odporúčané
14-ročnému chlapcovi bolo elektrické kreslo veľké, tak ho popravili sediac na Biblii. O 70 rokov neskôr uznali jeho nevinu 14-ročnému chlapcovi bolo elektrické kreslo veľké, tak ho popravili sediac na Biblii. O 70 rokov neskôr uznali jeho nevinu 11. mája 2019, 13:54

Na prokuratúre sa medzitým snažili vyriešiť, akú vysokú kompenzáciu si Richard zaslúži. Za dlhých 46 rokov vo väzení mu napokon prokuratúra odklepla odškodné 1,5 milióna, ktoré mu pred vyplatením musia schváliť tamojší poslanci.

Keď túto informáciu o odškodnom zverejnili americké médiá, ľudia v komentároch len krútili hlavou nad tým, že 46 rokov za mrežami rozhodne nemá hodnotu iba 1,5 milióna dolárov.

Keď bol Richard oslobodený a prvýkrát vyšiel z väzenia, štát mu nezabezpečil ani len odvoz, a tak sa z ničoho nič ocitol na verejnosti bez konkrétneho plánu, ako so svojím životom naložiť. Momentálne sa preto sústredí na umenie a obrovskú nespravodlivosť, ktorú prežil, si viac nevšíma.  

Odporúčané
Pred popravou daroval spoluväzňovi svoj vláčik a jeho smrť dohnala k slzám aj dozorcu Pred popravou daroval spoluväzňovi svoj vláčik a jeho smrť dohnala k slzám aj dozorcu 20. októbra 2018, 15:00
Domov
Zdieľať
Diskusia