Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. mája 2019, 20:44
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Miliardár na promóciách oznámil študentom, že všetkým zaplatil školné za viac ako 40 miliónov dolárov

ZAUJÍMAVOSTI ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Štedrý miliardár prekvapil všetkých prítomných.

Výška školného na mnohých univerzitách a vysokých školách v Spojených štátoch amerických núti študentov vziať si pôžičky, ktoré potom splácajú dlhé roky. Inak tomu nie je ani na univerzite Morehouse College v Atlante v štáte Georgia, ktorú navštevujú prevažne študenti tmavšej pleti a nájdeš tam výlučne mužov.

V ročníku končiacom práve tento rok sa tam nachádza viac ako 400 študentov a na promócie si zavolali miliardára Roberta F. Smitha. Ten svoje peniaze zarobil vďaka investíciám do technologických firiem a dnes má jeho majetok hodnotu viac ako 2,5 miliardy dolárov, avšak peniaze si nenecháva len pre seba.

Na promóciách ukázal svoju štedrosť, keď sa prihovoril študentom a z ničoho nič im oznámil, že zaplatil školné každému z nich. Celkovo tak minul približne 40 miliónov dolárov, aby sa mladí ľudia nemuseli zapodievať ničím iným, len budovaním svojej kariéry.

Sám skonštatoval, že nemá strach o to, ako s touto novou životnou šancu študenti naložia. Verí, že budú pomáhať ľuďom tak, ako on pomohol im. Okrem 40 miliónov dolárov za školné daroval škole aj 1,5 milióna dolárov navyše ako príspevok na fungovanie inštitúcie.

Domov
Zdieľať
Diskusia