Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. mája 2019, 11:44
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Huawei má problém. Android smartfóny giganta nebudú mať prístup k službám od Google

Huawei má problém. Android smartfóny giganta nebudú mať prístup k službám od Google
Zdroj: Huawei
TECH ČÍNA GOOGLE HUAWEI USA
Uložiť Uložené

Google nezostáva nič iné, ako spraviť to, čoho sa všetci báli.

Obchodná vojna medzi Spojenými štátmi americkými a Čínou vyústila až do takého štádia, že gigant Huawei stratil prístup k službám od spoločnosti Google. Majitelia jeho Android smartfónov nebudú môcť sťahovať softvér z Play Store, pozerať videá cez aplikáciu YouTube a ani posielať e-maily prostredníctvom aplikácie Gmail.

Dobrou správou však je, že sa tento problém týka iba nadchádzajúcich používateľov nových modelov, nie tých súčasných. Ak teda vlastníš Huawei, netreba stresovať. A to isté platí i o tých, ktorí používajú smartfóny od značky Honor, pretože ide o dcérsku spoločnosť čínskeho giganta.

O zmenách v mobilnom priemysle informoval web Android Authority vrátane oficiálneho Twitter účtu operačného systému Android.

Huawei bude môcť využívať systém Android aj naďalej, no po novom bez prístupu k dôležitým Google službám. Otázne teraz zostáva, či pri ňom i tak zostane a vymyslí alternatívu, alebo začne do svojich smartfónov inštalovať riešenie z vlastnej dielne. O alternatívnom operačnom systéme sme už čo-to počuli. Jeho existenciu dokonca potvrdil i sám hovorca gigantu. Plán B teda existuje.

Vyjadrenie spoločnosti Huawei

„Huawei výrazným spôsobom prispel k celosvetovému rastu operačného systému Android. Ako jeden z jeho kľúčových globálnych partnerov sme pracovali na budovaní ekosystému v prospech používateľov aj celého odvetvia. Keďže Android je open-source platforma, budeme pokračovať v poskytovaní bezpečnostných aktualizácií, ako aj popredajných služieb pre všetkých existujúcich zákazníkov. Tento záväzok zahŕňa všetky modely smartfónov a tabletov značiek Huawei i Honor, ktoré boli doteraz uvedené na trh a nachádzajúce sa v predaji. Huawei bude pokračovať v budovaní bezpečného a trvalo udržateľného softvérového ekosystému. Naším cieľom je poskytnúť všetkým naším zákazníkom tú najlepšiu používateľskú skúsenosť.”
Domov
Zdieľať
Diskusia