Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. mája 2019, 15:21
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

10 najväčších letných blockbusterov. Ktoré filmové pecky si v kine nesmieš nechať ujsť?

10 najväčších letných blockbusterov. Ktoré filmové pecky si v kine nesmieš nechať ujsť?
Zdroj: Marvel Studios/Disney
FILMY A SERIÁLY NAJOČAKÁVANEJŠIE FILMY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Blockbusterová sezóna naplno začína s Avengermi. Na čo iné sa ešte môžeš tešiť?

Po chladných týždňoch je leto naozaj pred nami. Výrazne sa oteplí a pocítime to aj na našich peňaženkách. V našich prípadoch to znamená, že sa o to postará aj kino. Začína totiž blockbusterová sezóna. Máme za sebou Avengers aj Pikachua a aktuálne hrá v kinách John Wick. Okrem neho si však predstavíme 10 ďalších očakávaných peciek, ktoré by si v kinách nemal zmeškať. 

1. John Wick 3: Parabellum – 16. máj

Tretie dobrodružstvo Johna Wicka už hrá v kinách a my nemôžeme inak než vás do nich všetkých vyhnať. Ide o najlepší diel série s množstvom geniálnych a originálnych akčných scén, ktoré ťa zdvihnú zo sedadla. Síce absentuje dobrý príbeh a postavy za veľa nestoja, akcia a šialené tempo všetko vynahrádzajú. Režisér Chad Stahelski, Keanu Reeves a ich tím môžu byť na seba hrdí. Tak bežte do kín, nech trojka zarobí aj na štvorku. A zoberte aj kamošov, určite sa nesmierne zabavia. Viac sa dozvieš v našej recenzii. 

 

2. Aladin – 23. máj

Guy Ritchie sa po fantasy stredovekom Artušovi vyberie do pieskom zasypaných oblastí a mesta Agrabah. Jeho live action Aladdin (Aladin) vyzerá až na niektoré muzikálové čísla fakt dobre a my dúfame, že režisér ukáže, čo dokáže s podobnou látkou vyčarovať. Je jasné, že podobné témy mu sedia. S hudbou pritom pomáhali aj autori La La Landu. Pripojte si k tomu krásnu Jasmínu, sympatického Aladina a Willa Smitha ako Džina a o dôvod ísť do kina je postarané.

3. Godzilla: King of the Monsters – 30. máj

Na Godzillu som sa celkom tešil. Trailery vtedy lákali na atmosférický a katastrofický zážitok na veľkom, striebornom plátne, ale nedopadlo to vôbec podľa očakávaní. Príliš málo akcie (a hlavne takmer neviditeľnej, na čo si určite spomenuli diváci GoT po 3. epizóde 8. série) a slabé vyznenie sa postarali o to, že diváci až tak nadšení neboli. Dvojka však od začiatku pôsobí oveľa kolosálnejšie a epickejšie a posledný trailer (naozaj geniálna trailerová práca) nás presvedčil o tom, že toto jednoducho musíme vidieť v kine. 


4. Muži v čiernom – 13. jún

Ťažko sa hľadá cesta k rebootu Mužov v čiernom. Bez toho Willa Smitha je to totiž úplne iné. My ale veríme, že charizma Chrisa Hemswortha ho dokáže zastúpiť. Pomáhať mu bude sympatická Tessa Thompson a Liam Neeson. Trailery sľubujú našľapanú sci-fi akciu s množstvom slizkých mimozemšťanov. Môže sa z toho vykľuť slušná a jednoduchá letná popcornovka. 


5. Leví kráľ – 18. júl

Pre Disneyho zrejme pôjde o druhý najväčší film tohto roka. Live action remake Levieho kráľa v kinách pravdepodobne trhne niečo medzi 1,2-1,5 miliardy (ak sa nestane nič prekvapivého). Režisér Jon Favreau tak len potvrdí svoju pozíciu legendy Disneyho, ktorú si už čoskoro prevezme spoločne s Robertom Downeym Jr. Trailery sľubujú elektrizujúci zážitok s množstvom ikonických momentov. Nepôjde pritom o 1:1 remake, takže sme zvedaví, čo bude v novej verzii oproti ten animovanej zmenené. 

6. Childs Play – 25. júl

Mark Hamill nahovorí novú verziu vraždiacej bábiky. Podľa všetkého nepôjde o prepnutého sociopatického vraha, ktorý sa prevtelí do umelej bábiky. Má ísť o elektrickú hračku, ktorú niekto ovláda na diaľku. My dúfame, že tomu tak nie je, pretože by sa tak stratila charizma samotnej postavy. Zároveň sme zvedaví, ako to páni natočili. Serióznejší slasher s 40 centimetrovou bábikou namiesto vraha totiž v roku 2019 nemusí vôbec fungovať. 


7. Spider-Man: Far From Home – 4. júl

Prvá marvelovka po Endgame bude veľká. Ten smäd po návrate do MCU je po smutnom Endgame naozaj veľký a všetci sme zvedaví, ako vyzerá svet bez Iron Mana a Captaina Americu. Spidey musí prevziať zodpovednosť a verí, že svet bez Iron Mana nie je v bezpečí. Do toho sa ale pripletie výlet do Európy, MJ, Mysterio a Fury, možný príchod Multiverse a určite aj množstvo emócií. Nám sa zatiaľ trailery pre Spideyho páčia a dúfame, že bude oveľa lepší ako jednička. Ten materiál a potenciál je možno na režiséra Jona Wattsa priveľké sústo. Snáď nás teda prekvapí. 

8. Fast & Furios presents: Hobbs and Shaw – 1. august

Film, na ktorý sa v redakcii nesmierne tešíme. Síce sme zistili, že David Leitch je obyčajný klamár (sľuboval, že sa budú so spin-offom držať pri zemi viac ako s hlavnou sériou, no urobil presný opak), no hneď prvý trailer nás posadil na zadok. Nebude to dávať zmysel, bude to debilné a neuveriteľne prepálené. A my to úplne žerieme, pretože pôjde o akčný a nahláškovaný výplach s nesmierne sympatickými ksichtami. Ak sa túžiš v kine pobaviť, vypnúť mozog a užiť si áčkovú hollywoodsku produkciu v explozívnom blockbusteri, neváhaj.


9. Once Upon a Time in Hollywood – 8. august 

Film, na ktorý sa zrejme viacerí tešíme viac než na čokoľvek iné. Každá tarantinovka je obrovská filmová udalosť a v tomto prípade to platí dvojnásobne. Neuveriteľne nabité herecké obsadenie, úžasné dejové zasadenie a vynikajúci trailer. Snímka sa navyše bude už čoskoro premietať na Cannes, takže sa dozvieme, či Quentin náhodou nešľapil vedľa (čo sa nestane). 

10. It 2 – 5. september

Pokračovanie podareného a nesmierne úspešného hororu It podľa knižnej predlohy od Stephena Kinga už ukázalo skvelý prvý teaser. Stále platí, že ide o mainstream, ale veľmi dobre natočený a zdá sa, že dvojka nás bude chcieť ohúriť ešte viac. Detské postavy vyrástli a nahradili ich viac-menej špičkoví herci, takže sa nesmierne tešíme na väčšiu porciu serióznosti a hereckých koncertov. A samozrejme na Pennywisa. Režíruje opäť Andy Muschietti, ktorý sa postaral o jednotku. 


Bonus: Toy Story 4 – 8. august

Hej, zase si na Pixarovku počkáme skoro 2 mesiace, kým ju uvidíme v kinách. Nuž, poďakujte sa distribučke, aj keď sa jej nemôžeme čudovať a viniť ju z niečoho, čo by sme pravdepodobne urobili my všetci. Toy Story 4 by malo definitívne ukončiť Príbeh hračiek a uzavrieť osud a krásne dobrodružstvá hrdinov z našich detstiev. Tentokrát sa vydáme preč z mesta na spoločný výlet, na ktorom hračky spoznajú samé seba viac než kedykoľvek doteraz. Viac ti napovie trailer. 

Domov
Zdieľať
Diskusia