Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. mája 2019, 18:22
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Slovensko definitívne stráca nádej na postup do štvrťfinále. Nemci nedokázali poraziť USA

ŠPORT USA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Dnes bol na programe najdôležitejší zápas pre slovenskú hokejovú reprezentáciu. Ak by Nemecko zdolalo USA aspoň po predĺžení, s veľkou pravdepodobnosťou by sme postúpili.

Základná časť šampionátu na Slovensku sa pomaly blíži ku koncu a my sme boli zatiaľ svedkami naozaj podarených výkonov domáceho tímu. Žiaľ, výsledky sú už o niečo kostrbatejšie, čo má za následok, že o vlastnom postupe už nemôžeme rozhodnúť sami.

Najkľúčovejší bol pre slovenskú reprezentáciu práve zápas medzi Nemeckom a USA. Jediný priaznivý scenár pre nás by bol ten, v ktorom USA stratí aspoň 2 body. V preklade, Nemci museli vyhrať, mohli si však dovoliť nechať zápas dôjsť až do predĺženia. 

Slovensko definitívne stráca nádej na postup do štvrťfinále. Nemci nedokázali poraziť USA
Zdroj: TASR - František Iván

Už od úvodu prvej tretiny to pre náš výber vôbec nevyzeralo zle. Nemci si dokonca dokázali vybojovať aj prvú presilovú hru. Tú síce nevyužili, aj napriek tomu sa v dvanástej minúte dostali do vedenia. Neskôr ešte v prvej tretine upravovali stav na remízu 1:1 Američania. V druhom dejstve gól nepadol, Nemci však mali herne o trochu viac navrch, aj keď párkrát sme pred obrazovkami zamrzli. 

O pokračovaní Slovenska teda rozhodovala až tretia tretina. V jej prvej polovici mali viditeľnú prevahu Nemci, gól však vyťažiť nedokázali. Naopak, presadiť sa dokázal Larkin a vedenie USA nenasvedčovalo nič dobré pre Slovensko. V presilovke ešte na 3:1 zvyšoval Eichel. Americký tím teda získava tri body a je definitívne rozhodnuté, že do štvrťfinále už nemáme šancu postúpiť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia