Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. mája 2019, 22:26
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slováci rozstrieľali Veľkú Britániu. Postup do štvrťfinále je však vzdialený

ŠPORT FRANCÚZSKO SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Naša reprezentácia s francúzskym výberom nezaváhala.

Ak sme si chceli udržať maličkú šancu na postup do štvrťfinále hokejového šampionátu, zápas proti Veľkej Británii musel byť povinnou jazdou. A naši hokejisti nič iné nepripustili, pretože sa už od začiatku do Britov zahryzli. Skóre otváral kapitán Sekera, ktorého po pár sekundách napodobnil Tomáš Tatar.

V polovici prvej tretiny sme využili presilovú hru, keď sa presadil Marinčin, ale čisté konto sme udržať nedokázali. Britských fanúšikov na tribúnach potešil Mark Hammond, a tak oba tímy odchádzali do šatní za stavu 1:3.

Slovensko vyprášilo Francúzov
Slovensko vyprášilo Francúzov Zdroj: TASR/Martin Baumann

V druhej tretine sme opäť predviedli parádny hokej. Ako to už na týchto majstrovstvách býva tradíciou, naši hokejisti vedia v druhých tretinách parádne zabrať, čo postupne gólovými zakončeniami predviedli Čajkovský, Studenič aj Sukeľ.

Posledný menovaný dokonca upravil na 1:6 v našom vlastnom oslabení, keď za podrazenie sedel na trestnej lavici Lantoši. Ak by aj naše záverečné tretiny vyzerali tak, ako tie prostredné, nemuseli by sme sa spoliehať na postupovú matematiku hrajúcu v náš neprospech. Momentálne musíme veriť, že USA v dvojzápase s Nemeckom a Kanadou získajú maximálne 1 bod.

Tretia tretina odštartovala v rovnakej atmosfére ako dve predchádzajúce, avšak v jej úvodných 10 minútach sme sa žiadneho gólu nedočkali. Veľká Británia si musela odpykať dvojminútový trest, O’Connor šiel na trestnú lavicu za podrazenie ako Lantoši v druhej tretine, ale túto presilovku sme využiť nezvládli. Dve minúty pred koncom upravoval na 1:7 Bondra.

Domov
Zdieľať
Diskusia