Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. mája 2019, 18:37
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Slovensko si odnáša výhru zo zápasu s Francúzskom

ŠPORT FRANCÚZSKO SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Základná časť sa dostala do svojej druhej polovice, v ktorom sa náš tím postavil proti výrazne slabšiemu súperovi z Francúzska.

Po nešťastnej prehre s Nemeckom sa hokejový výber Slovenska dostal do situácie, kedy už o svojom postupovom osude nemôže rozhodovať sám. Budeme sa musieť spoliehať na priaznivé výsledky z iných zápasov, aspoň minimálna šanca na štvrťfinále však existuje. 

Odporúčané
Fanúšikovia sme, kým sa darí. Šance na postup sú v nedohľadne, vyliezli samozvaní trenéri Fanúšikovia sme, kým sa darí. Šance na postup sú v nedohľadne, vyliezli samozvaní trenéri 16. mája 2019, 15:52

Aj napriek tomu má náš tím ešte zopár zápasov pred sebou a dnes bol na programe práve ten s Francúzskom. V tomto zápase bolo Slovensko výrazne silnejším papierovým favoritom, o všetkom sa však rozhoduje priamo na ľade a fanúšikovia pred obrazovkami aj na štadióne chceli vidieť v prvom rade pekný hokej. 

Slovensko si odnáša výhru zo zápasu s Francúzskom
Zdroj: TASR – Martin Baumann

Do prvej tretiny sme podľa očakávaní vstúpili s nasadením, postupne však aktivita opadla a my sme sledovali oveľa menej atraktívny hokej ako sme boli zvyknutí z predošlých zápasov. Šance sme si vytvorili hlavne vďaka presilovým hrám, mimo nich sme nedokázali hrýzť tak, ako by sme predpokladali. 

Francúzskeho brankára sme dokázali prekonať až v tretej prevahe o jedného hráča. O góle síce ešte musel rozhodovať videozázam, nakoniec sa však Rišo Pánik tešil zo svojho prvého úspešného zásahu v reprezentácii. Potom ešte prišla obrovská šanca v samostatnom nájazde, do ktorej bol vysunutý Lantoši, úspešný však nebol. 

 ľ

Pár desiatok sekúnd pred úplným záverom sme ešte Francúzom venovali aj druhý gól do šatne, ktorý zaznamenal Sukeľ po teči Feherváryho strely. 

Slovensko si odnáša výhru zo zápasu s Francúzskom
Zdroj: TASR – Martin Baumann

Prvá polovica dejstva sa niesla v réžií slovenského mužstva, ktoré dokázalo vyťažiť z tlaku a z hokejky Hudáčka padol krásny tretí gól. Libor nedal brankárovi žiadnu šancu a zvýšil náskok na 3 góly. Z toho sme sa však tešili len pár minút, keďže pri avizovanom našom oslabení dokázal Rybára prvýkrát prekonať Manavian. Vylučovať sa teda nemuselo. 

Následne sme si skutočne zahrali aj v oslabení, kde sa nemýlil Texier a bolo znížené na 2:3. Jednogólový rozdiel sme ešte udržali do konca druhej dvadsaťminútovky, sebavedomie však z hráčov Slovenska pravdepodobne trochu opadlo a nepodarilo sa nám ho napraviť ani v presilovke. 

Slovensko si odnáša výhru zo zápasu s Francúzskom
Zdroj: TASR – Martin Baumann

Chalani pred treťou tretinou pozbierali všetky sily a od jej úvodu boli veľmi aktívni, čo sa ukázalo aj vo výraznej prevahe. Už po 16 sekundách zvyšoval na 4:2 Erik Černák a aby toho nebolo málo, aj vo vlastnej oslabovke sme dokázali náskok ešte posilniť ďalším presným zásahom, tentokrát z hokejky Čajkovského

Gólovo sa po pár minútach ešte presadil aj Nagy a v tejto fáze sme už vedeli, že víťazstvo by nám mohlo ujsť len v prípade zázraku. Z francúzskej bránky sa na striedačku poberal Hardy, ktorému šesť kúskov určite stačilo.  Do konca zápasu si ešte naši chlapci vybojovali zopár pekných akcií, stav sa však menil na opačnej strane, keď Rech znižoval na 6:3. Splnili sme teda povinnú jazdu, pričom zajtra nás čaká ďalšia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia