Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. mája 2019, 13:22
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Zomrela Grumpy Cat. Mačku z legendárneho meme premohla infekcia v močovodoch

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Grumpy Cat sa preslávila už v roku 2012. Odvtedy sa stala známou po celom svete.

Vo veku 7 rokov nás navždy opustila internetová legenda Grumpy Cat, ktorá sa preslávila predovšetkým vďaka vtipným meme obrázkom. O jej úmrtí informovali samotní majitelia prostredníctvom sociálnej siete. Príčinou mali byť komplikácie spojené so zápalom močových ciest.

Nezabudnuteľná mrzutá mačka z americkej Arizony totiž bojovala s infekciou močového traktu, ktorú napokon lekári nedokázali vyliečiť. Internetová hviezda, ktorá má na oficiálnom instagramovom profile už viac ako 2,4 milióna sledovateľov, sa v skutočnosti volala Tardar Sauce, a preslávila sa už v roku 2012.

Odvtedy si podľa všetkého dokázala zarobiť viac ako 100 miliónov dolárov. Objavila sa v mnohých videách, v meme obrázkoch, s jej menom bolo vydaných niekoľko kníh či dokonca si zahrala aj vo vlastnom filme. 

Jej permanentne nahnevaný výraz tváre bol spôsobený mačacím nanizmom, a teda chorobou vznikajúcou pri izolovanom nedostatku rastového hormónu či pri poruche celej adenohypofýzy.

Domov
Zdieľať
Diskusia