Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. mája 2019, 15:35
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Slováci sa opíjajú častejšie než raz za 2 týždne. Svetový rebríček opitosti odhalil krajiny s najväčšou láskou k alkoholu

ZAUJÍMAVOSTI ALKOHOL PIVO SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Ako dopadlo Slovensko spomedzi ostatných svetových krajín?

Alkohol je podľa mnohých názorov drogou a ak je tomu naozaj tak, rozhodne patrí medzi napopulárnejšie na svete. Nie je pritom žiadnym tajomstvom, že na naše zdravie nevplýva práve najpozitívnejšie, no aj napriek tomu si ho však často doprajeme.


V niektorých štátoch je však konzumácia alkoholu častejším javom než v ostatných, čo nám potvrdzujú aj výsledky z celosvetového prieskumu Global Drug Survey. Slovensko sa však našťastie neumiestnilo na prvých priečkach, no aj napriek tomu sa nemáme čím chváliť.

Najhoršie dopadli Briti, ktorí sa v priemere opijú až 51,2-krát do roka. Nasleduje USA, 50-krát, pričom sú v tesnom závese Kanada, Austrália a Dánsko. Slovensko takmer skončilo v prvej desiatke, no patrí nám 15. miesto – za rok sa priemerný Slovák opije až 31,7-krát.

Slováci sa opíjajú častejšie než raz za 2 týždňe. Svetový rebríček opitosti odhalil krajiny s najväčšou láskou k alkoholu
Slováci sa opíjajú častejšie než raz za 2 týždňe. Svetový rebríček opitosti odhalil krajiny s najväčšou láskou k alkoholu Zdroj: unsplash

Podľa prieskumu však ide o celkom pozitívne čísla – svet celkovo pije alkoholu menej, čo môže mať na svedomí práve vyrastajúca generácia, ktorej alkohol až tak nechutí. Tí, čo ho však pijú, ho väčšinou pijú veľa a často, čím negatívne vplývajú na seba a aj ostatných.

Domov
Zdieľať
Diskusia