Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. mája 2019, 12:42
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

DM drogéria omylom odporučila nákup nebezpečnej žieraviny. O hydroxid sodný v soli do kúpeľa sa postarala tlačová chyba

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Tlačový škriatok tentokrát vytvoril veľké nebezpečenstvo.

Slovenský reťazec drogérií DM, kde s najväčšou pravdepodobnosťou nakupuješ aj ty, vydáva na pravidelnej báze svoj časopis s názvom active beauty. V jeho májovom vydaní sa však redakčný tím dopustil poriadnej chyby, keďže do návodu na prípravu domácej soli do kúpeľa uviedol ako ingredienciu nebezpečnú žieravinu.

Namiesto hydrogenuhličitanu sodného, čo je obyčajná sóda bikarbóna, bolo na stránkach časopisu uvedené, že by sa mal použiť hydroxid sodný, čo je žieravina prvej kategórie a pri manipulovaní s ňou môže dôjsť k vážnym zraneniam.


Samozrejme, ide len o nepozornosť, ktorá by sa pokojne mohla pritrafiť komukoľvek z nás, no v takomto prípade už ide o ohrozenie zdravia a my dúfame, že sa podobné omyly už nebudú opakovať. DM-ka samozrejme rýchlo zareagovala a na svojom Facebooku upozornila na chybu, pričom pridala aj ospravedlnenie.

Domov
Zdieľať
Diskusia