Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. mája 2019, 22:44
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Ani fantastický výkon Slovensku na výhru v zápase s Kanadou nestačil

ŠPORT HOKEJ KANADA SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Dnes bol na programe pravdepodobne najnáročnejší zápas pre naše mužstvo z celej základnej časti.

Slovenská hokejová reprezentácia nastupovala do dnešného zápasu s Kanadou s vedomím, že ak bude hrať minimálne tak dobre ako v predošlých dvoch stretnutiach. môže si z neho odniesť víťazstvo. V debute s USA naši chlapci ukázali, že aktívna hra, zodpovedná obrana a nepríjemné útoky nám sú blízke a v domácom šampionáte máme ambície na postup. 

Odporúčané
Toto sú fanúšičky našej reprezentácie. Nielen slovenský hokej je na MS 2019 krásny Toto sú fanúšičky našej reprezentácie. Nielen slovenský hokej je na MS 2019 krásny 13. mája 2019, 13:24

V stretnutí s Fínskom bolo viac šťastia na strane súpera, v konečnom dôsledku sme predviedli opäť kvalitný výkon. V bránke si v prvých dvoch vyskúšali svoju pripravenosť Rybár aj Čiliak a tréneri tak vedeli, čo od nich do nasledujúcich zápasov očakávať. 

Dnes už vieme, že tieto zápasy boli ostro sledované a zaznamenali aj slušné rekordy, takže hokejové Slovensko je opäť na nohách a pripravené fandiť na všetkých frontoch. V treťom zápase nastúpili naši chlapci proti papierovo výrazne skúsenejšej Kanade a my sme do nich vkladali veľké nádeje. 

Slovensko si po skvelom výkone odnáša výhru zo zápasu s Kanadou
Slovensko si po skvelom výkone odnáša výhru zo zápasu s Kanadou Zdroj: TASR – Martin Baumann

Do prvej tretiny náš výber síce nastupoval neisto a v úplnom úvode sme sa dokonca museli viackrát brániť nebezpečným strelám, šikovný Rybár však všetko zvládol. Krátko na to sme hru otočili a vytvorili si aj priestor pred súperovou bránkou. Prvýkrát zajasalo celé Slovensko po približne 7 minútach vďaka fantastickému Sukeľovi.

Náskok 1:0 v zápase s obzvlášť silnou Kanadou sme krátko na to dokázali ešte zväčšiť po prečíslení a šikovnej dorážke Adama Lišku. Vstup do zápasu ako z rozprávky však skazil Mantha a následne ešte dokázal využiť naše oslabenie aj Theodore. Náš súper je v hre v prevahe obzvlášť nebezpečný, a tak sme do druhého dejstva vstupovali za rovnovážneho stavu 2:2

Slovensko si po skvelom výkone odnáša výhru zo zápasu s Kanadou
Slovensko si po skvelom výkone odnáša výhru zo zápasu s Kanadou Zdroj: TASR – Martin Baumann

Dobrou správou však je, že po dvoch trestoch zo záveru úvodnej dvadsaťminútovky rovnovážny stav na ľade nebol. Plní síl sme síce presilovku o dvoch hráčov nevyužili, tú menej výhodnú však už áno a na 3:2 v náš prospech zvyšoval Marko Daňo

Aby toho nebolo málo, po nádhernej akcii ešte náš najmladší hráč Adam Liška zvýšil na 4:2. Následne sme sa museli brániť po absolútne zbytočnom faule Tatara, čo sa žiaľ nepodarilo a Kanaďania opäť ukázali, že presilovky jednoducho hrať vedia. Marchessault zakončoval medzi Rybárové betóny, akčná hra bola však pre fanúšikov mimoriadne atraktívna. 

Na 4:4 veľmi rýchlo dorovnal Cirelli a opäť sa začínalo od začiatku. Naši chalani však dokázali, že im nerobí problém viesť hru proti výberu z NHL a skoro sme viedli po tom, čo Tatar prekonal kanadského brankára, videorozhodca bol však proti zmene skóre.

Následne ešte nevyužil ani vybojovaný samostatný nájazd, dramatické chvíle sa však odohrávali na oboch stranách a v závere druhej tretiny sme sa dostali do situácie, kedy sme prvýkrát v zápase dokonca prehrávali. Opäť bol úspešný Cirelli

Slovensko si po skvelom výkone odnáša výhru zo zápasu s Kanadou
Slovensko si po skvelom výkone odnáša výhru zo zápasu s Kanadou Zdroj: TASR – Martin Baumann

Aj do tretieho dejstva sme vstúpili s chuťou po víťazstve a začali veľmi aktívne, početné šance sme však nedokázali premieňať. Po excelentnom slovenskom výkone snáď nikto nepochyboval o tom, že si body z tohto stretnutia zaslúžime, v ideálnom prípade všetky, gólman Kanady bol však veľmi dlho proti. 

V 52. minúte už však odolávať nedokázal a z hokejky Sukeľa sme vyrovnávali na 5:5. Slovensko nebolo v takom nadšení už niekoľko rokov, zároveň sme videli suverénne najlepší hokej na aktuálnom šampionáte. 

Skoro 6 minút pred koncom sme ešte dostali možnosť presilovky, ktorú sme žiaľ nevyužili. Do konca tretiny sme ešte dokázali Kanade poriadne zavariť, 74 sekúnd pred koncom si však Erik Černák išiel sadnúť na trestnú lavicu za podrazenie a my sme 2 sekundy pred koncom inkasovali gól na 5:6.

Domov
Zdieľať
Diskusia