Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. mája 2019, 19:20
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Svetelné hokejové inštalácie zaplavili Bratislavu. Na každom rohu ťa teraz prekvapí žiariace umelecké dielo

Svetelné hokejové inštalácie zaplavili Bratislavu. Na každom rohu ťa teraz prekvapí žiariace umelecké dielo
Zdroj: Biela noc
ŠPORT HOKEJ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

V súvislosti s hokejovým šampionátom pribudlo do ulíc Bratislavy niekoľko kreatívnych svetelných inštalácií.

Hokejový šampionát aktuálne ovláda ulice Bratislavy a športové napätie by sa v uliciach hlavného mesta dalo priam krájať. Pokiaľ často chodíš po uliciach malebnej Krásavice na Dunaji, určite si postrehol zaujímavé umelecké diela, ktoré môžeš vidieť napríklad na Šafárikovom námestí či pred Starou tržnicou, na Námestí SNP.

Podobný športový sviatok je na Slovensku obrovskou udalosťou a aj ty určite sleduješ výkony našich chlapcov, aj keď ich podávajú v metropole východu.


Aj napriek tomu sa však vďaka umeleckým inštaláciám máš možnosť odfotiť s víťazným pohárom, medailou či korčuľou, skočiť do svetelnej bránky alebo si zapózovať s hokejkami v ruke – a to rovno v Bratislave.

Svetelné hokejové inštalácie zaplavili Bratislavu. Na každom rohu ťa teraz prekvapí žiariace umelecké dielo
Zdroj: Biela noc

Vďaka originálnemu prepojeniu s architektonickými dominantmi Bratislavy je naše hlavné mesto opäť o niečo zaujímavejšie a netradičné spracovanie športovej témy u nás rozhodne hokejovú atmosféru mnohonásobne umocní.


Celý projekt vznikol vďaka spojeniu Bratislavskej organizácie cestovného ruchu a hlavného mesta s obľúbeným festivalom Biela noc, pričom svetelné objekty sú výsledkom autorskej práce grafickej dizajnérky Michaely Chmelíčkovej a svetelného dizajnéra Róberta Farkaša.


Autori chceli na šport ukázať aj odľahčený, hravý a minimalistický pohľad, čo sa im rozhodne podarilo, pričom sa ich diela budú určite fantasticky vynímať aj na tvojom Instagrame. A ak je presne to tvojím plánom, nezabudni na hashtagy #hockeycity #bratislava #bielanoc a ukáž, že Bratislava je tento rok hlavným mestom nielen Slovenska, ale aj hokeja.

Späť
Zdieľať
Diskusia