Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. mája 2019, 18:18
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Lietadlu sa pri pristátí nevysunuli kolesá. V desivom videu stroj plný pasažierov vrazí čelom do zeme

ZAUJÍMAVOSTI LIETADLO
Uložiť Uložené

Z hrozivého pristátia lietadla budeš mať husiu kožu. Pokazený podvozok narobil pasažierom poriadne nervy, no našťastie sa nikomu nič nestalo.

Aj napriek tomu, že je dobrým známym faktom, že je na smrteľnú leteckú nehodu omnoho menšia šanca než na tú automobilovú, sa mnoho ľudí stále obáva lietania. A pokiaľ sa dejú udalosti pred pár hodinami v južnom Mjanmarsku, ani sa tomu nečudujeme, pretože si desiatky pasažierov prešli skutočne hrozivými chvíľami.

Lietadlo typu Embraer 190 malo problém s podvozkom, čo pristátie značne skomplikovalo. Pri pristávaní v meste Mandalaj pilot zistil, že sa lietadlu nedajú vysunúť predné kolesá, čo v mnohých pasažieroch vzbudilo nepochybnú hrôzu.


Stroj tak od pristávania okamžite opustil a vyletel sa späť do výšky, pričom letoví dispečeri kontrolovali stav podvozku. Napokon pilot na ich rozkaz obletoval letisko, kým domíňal zvyšky paliva, aby znížil váhu stroja a odvážil sa na nebezpečné pristátie.

Znepokojujúce video ti nepochybne prezradí, ako desivá musela byť situácia v lietadle a my môžeme len tlieskať zručnostiam pilota, vďaka ktorým sa nikto ani len nezranil, aj keď pristátie nebolo vôbec hladké.

Domov
Zdieľať
Diskusia