Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. mája 2019, 11:30
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Hranie The Sims môže byť prospešné pre naše zdravie, tvrdí psychoanalytik

TECH HRY
Uložiť Uložené

„Simíkov“ sa oplatí hrať.

Legendárnu sériu The Sims asi netreba podrobne predstavovať. Simulátor, v ktorom sa staráš o jedného, prípadne viacerých animovaných ľudí, si vyskúšala väčšina z nás. Pre simíka hľadáme vhodné zamestnanie, budujeme mu kvalitné bývanie a nadväzujeme kontakty.

Podľa psychoanalytika Steva McKeowna môže byť hranie simulátora ako je The Sims prospešná pre naše zdravie. „Simulátory života ako The Sims nám pomáhajú nahradiť realitu, ktorú žijeme. Môžeme tráviť čas vo virtuálnom svete častejšie ako vo fyzickom, tento svet sa v posledných rokoch rýchlo vyvinul. Dnes už môžeme pomocou simulátora žiť alternatívny život a presne tak, ako chceme,“ povedal.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Definitely the room my sim spends the most of his time in #LifeGoals

Príspevok, ktorý zdieľa The Sims (@thesims),

Zjednodušene povedané, môžeš žiť svoj vysnený život, aj keď sa ti v tom reálnom až tak moc nedarí. „Vďaka The Sims môžete uniknúť „spoločenskej normálnosti“, vyventilovať sa a oddýchnuť si od reálneho sveta. Simulátor umožňuje hráčovi vytvoriť dokonalú realitu, v ktorej hrá hlavnú úlohu a má kontrolu nad výsledkom svojej práce. Naše vedomie sa dokáže prispôsobovať a umožňuje nám vytvoriť ideálny scenár zakaždým, keď sa zameriame na alternatívne verzie života prostredníctvom našich myšlienok,“ dodal McKeown.

Domov
Zdieľať
Diskusia