Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. mája 2019, 15:35
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Najlepšie z Refresheru za uplynulý týždeň: Slovenka zachránila 7-člennú rodinu utečencov, vyskúšali sme Tinder cez ženský profil

REFRESHER
Uložiť Uložené

Prečítaj si 10 dlhých článkov z uplynulého týždňa, ktoré by si určite nemal zmeškať.

Ďalší týždeň je pomaly za nami, a tak je ideálny čas na sumarizáciu toho, čo sa na Refresheri udialo. Do pozornosti dávame zopár dlhších článkov z našej dielne o spoločenských témach, ktoré by si si pravdepodobne mal prečítať.

Ako reagovať, keď ťa okradnú, prečo Slováci sledujú na Instagrame Plačkovú či Dalyba a ako dopadol náš experiment so ženským profilom na Tinderi? To všetko sa dozvieš, v nasledujúcich riadkoch. 

Zároveň sme vyspovedali úspešných obyvateľov našej krajiny, ktorým sa podarilo preraziť vo svete, bývalú novinárku sledovanú Končnerom aj lovcov duchov. A to ešte stále nie je všetko. Viac článkov ešte nájdeš medzi odporúčanými a opäť patrí poďakovanie všetkým predplatiteľom Refresher+.  

Tí už niekoľko mesiacov môžu využívať aj naše Benefity, vďaka ktorým je možné najesť sa zadarmo, získať zľavy na tenisky a oblečenie a mnoho ďalších výhod vrátane vstupov na akcie. 

Prečo Slováci sledujú influencerov ako Plačková, Separ, Dalyb či Moma?

Trend influencerov v dnešnej dobe dokáže spoločnosť polarizovať. Platí, že veľa z nich dokáže dať svojim sledovateľom aj hodnotné informácie, nemusí to byť však vždy pravda. Samozrejme, záleží aj od toho, ako k tvorbe obsahu pristupujú. Aby sme zistili, aká je motivácia Slovákov sledovať populárne osobnosti z rôznych oblastí, rozhodli sme sa osloviť náhodných fanúšikov a položiť im zopár jednoduchých otázok. 

Efektívne sme tak prišli na to, čo sa followerom na Separovi, Plačkovej či Dalybovi páči a v konečnom dôsledku tak môžeme konštatovať, že sa im v prvom rade páči to, čo tvoria. Dokážu sa so známymi osobnosťami stotožniť kvôli ich autentickosti a vidia v nich motiváciu. Viac sa už dozvieš v článku, do ktorého prispel vyjadreniami aj psychológ. 

Odporúčané
 „Chcem si nájsť takú manželku." Mladých Slovákov sme sa pýtali, prečo sledujú influencerov ako Plačková, Separ, Dalyb či Moma „Chcem si nájsť takú manželku." Mladých Slovákov sme sa pýtali, prečo sledujú influencerov ako Plačková, Separ, Dalyb či Moma 5. mája 2019, 16:48


Vyskúšali sme Tinder cez ženský profil

Už od čias Pokecu je hľadanie partnera na internete pravdepodobne bežnou záležitosťou. Aplikácie súčasnosti však dokážu riešiť túto problematiku efektívnejšie a snáď najznámejšou z nich je Tinder. My sme sa teda rozhodli vyskúšať ho a so ženským profilom zistiť, ako náročné je nájsť si potenciálnu polovičku online. 

Podrobnejšie sme popísali, čo všetko sa dialo počas približne 30 hodín, ktoré sme na Tinderi boli ochotní stráviť. Náš profil sa tešil obrovskému záujmu, vyskúšali sme si začiatky konverzácií so záujemcami o fejkový profil a zhrnuli všetky výhody aj nevýhody tejto zoznamky. V článku nájdeš aj screenshoty z chatov a zopár zaujímavostí. 

Odporúčané
Viac ako 1099 lajkov za necelú hodinu. Vyskúšali sme Tinder cez ženský profil, Slováci v reakciách na našu Simonu nesklamali Viac ako 1099 lajkov za necelú hodinu. Vyskúšali sme Tinder cez ženský profil, Slováci v reakciách na našu Simonu nesklamali 6. mája 2019, 20:06


Policajtov sme sa spýtali, ako môžeš zakročiť, keď ťa niekto okradne

Ako môžeš zareagovať, keď sa staneš obeťou krádeže, čo sa ti môže stať, keď nájdeš na chodníku 20 € a necháš si ich, ako policajti bežne riešia krádeže v supermarkete, alebo ako treba zareagovať, keď sa staneš svedkom krádeže? Na tieto otázky sme hľadali odpovede priamo u slovenských policajtov. 

Tí sa v drvivej väčšie, samozrejme, zhodli a ty aspoň budeš mať prehľad o tom, ako reagovať v situáciách, ktoré nie sú nikomu príjemné. Dozvieš sa, aké máš práva a povinnosti či aké tresty na Slovensku za krádeže máme.

Odporúčané
5 policajtov sme sa spýtali, ako môžeš zakročiť, keď ťa niekto okradne. Ako zase dopadneš, keď budeš kradnúť v obchode? 5 policajtov sme sa spýtali, ako môžeš zakročiť, keď ťa niekto okradne. Ako zase dopadneš, keď budeš kradnúť v obchode? 5. mája 2019, 16:05


Rozhovor s Pavlom, ktorý pracuje pre Marvel

30-ročný Čech Pavel Kacerle je odborníkom na vizuálne efekty a zakladateľom start-upu Smashbuster, ktorý pracoval na viacerých filmoch od Marvelu, ako Spider-Man: Homecoming, Captain Marvel, Avengers: Age of Ultron, Captain America: The Winter Soldier či Thor: The Dark World.

 

S Pavlom sme sa rozprávali o náročnej práci na tvorbe Asgardu či o príhode z pľacu, kedy policajti takmer zastavili natáčanie Spider-Man: Homecoming. Pavel nám ďalej porozprával aj tom, ako Robert Downey Jr. zmenil jeho život a ako trénoval kung-fu v jeho garáži.

Odporúčané
Pavel Kacerle pracuje pre Marvel. V dome Roberta Downeyho Jr. cvičil kung-fu a na Asgarde pracoval 15 hodín denne (Rozhovor) Pavel Kacerle pracuje pre Marvel. V dome Roberta Downeyho Jr. cvičil kung-fu a na Asgarde pracoval 15 hodín denne (Rozhovor) 6. mája 2019, 14:49


Rozhovor s Petrou, ktorá si do bytu nasťahovala 7-člennú rodinu utečencov

Na Slovensku máme veľa inšpiratívnych ľudí, ktorým sa nedostáva toľkej pozornosti, akú by si zaslúžili. Týmto príkladom je aj 29-ročná Petra z Nových Zámkov, ktorá sa naháňa za najväčšími turistickými pamiatkami, aby si mohla nahrať nový príspevok na Instagram. Snaží sa spoznať miestnych ľudí a kultúru, no a svoj čas trávi neobvykle – pomáha druhým ľuďom, ktorí to v živote nemali jednoduché.  

Počas utečeneckej krízy sa dobrovoľne a hlavne úplne sama vydala pomáhať utečencom na vlakových staniciach v Maďarsku a Rakúsku, pretože jej osudy tisícok ľudí neboli ľahostajné.  Keď v Grécku na vlastné oči videla, v akých podmienkach žijú títo ľudia, rozhodla sa pre nezvyčajné a veľkorysé gesto – nasťahovala si k sebe do bytu 7-člennú rodinu zo Sýrie. 

V článku si prečítaš ako Petra pomáhala utečencom v Grécku, Maďarsku a Rakúsku, prečo sa rozhodla k sebe nasťahovať rodinu utečencov zo Sýrie a veľa ďalšieho o jej fascinujúcom príbehu. 

Odporúčané
Petra si do bytu nasťahovala 7-člennú rodinu utečencov zo Sýrie. Pomáhať neprestala, aj keď sa jej vyhrážali anarchisti (Rozhovor) Petra si do bytu nasťahovala 7-člennú rodinu utečencov zo Sýrie. Pomáhať neprestala, aj keď sa jej vyhrážali anarchisti (Rozhovor) 9. mája 2019, 11:51


Čo zapríčiňuje nespavosť a ako jej predchádzať? 

Mladí ľudia spia čoraz menej a Slováci nie sú žiadnou výnimkou. Podľa štúdie trpí nespavosťou 30,5 % študentov, pričom percentil sa od roku 2010 navýšil až o 8 %. Tretina mladých ľudí teda nevie v noci bez problémov zaspať, čo je poriadne alarmujúce číslo.

V našom rozsiahlom článku sa dozvieš, čo nám spôsobuje nespavosť, prečo ňou trpí toľko mladých ľudí, ako na nespavosť vplývajú stres, jedlo a smartfóny, a kedy je treba vyhľadať odbornú pomoc. Samozrejme, pozreli sme sa aj na spôsoby, ako s nespavosťou bojovať.

Odporúčané
Nedokážeš zaspať aj celú noc? Nespavosť postihuje tretinu Slovákov a my sme zisťovali, čo za tým stojí Nedokážeš zaspať aj celú noc? Nespavosť postihuje tretinu Slovákov a my sme zisťovali, čo za tým stojí 10. mája 2019, 14:55


Rozhovor s bývalou novinárkou, ktorú sledoval Kočner

Zuzana Petková je bývalá investigatívna novinárka, ktorá dnes pracuje pre neziskovú organizáciu Zastavme korupciu. Má bohaté, viac ako 20-ročné skúsenosti s novinárčinou, prednedávnom sa však rozhodla túto svoju cestu ukončiť s vidinou, že ako súčasť mimovládky bude môcť veci nielen opisovať, ale aj meniť. 

V rozsiahlom rozhovore sa dozvieš, čo si myslí o vyjadrení prezidenta, že sme mafiánsky štát, ako je to s korupciou na Slovensku, koľko trvá investigatívnemu novinárovi spracovať tému a pýtali sme sa aj na údajné sledovanie Petry, ktoré mal iniciovať dnes už uväznený Marián Kočner. 

Odporúčané
Kočner si sledovaním novinárov možno hľadal obeť, vyjadrenie prezidenta o mafiánskom štáte je prehnané, hovorí Petková (Rozhovor) Kočner si sledovaním novinárov možno hľadal obeť, vyjadrenie prezidenta o mafiánskom štáte je prehnané, hovorí Petková (Rozhovor) 6. mája 2019, 15:11


Rozhovor so Slovenkou, ktorá sa zbalila a založila si biznis na exotickom ostrove

Slovenka Jana Rusnáková zakotvila na exotických Kapverdách niekoľko stoviek kilometrov od afrického pobrežia, na svojej ceste si prešla cez Taliansko, Srbsko aj Grécko. Na Kapverdy pritom zašla za kamarátkou a onedlho sa tam vybrala úplne sama. Nevedela, čo môže od ostrovov očakávať, ale splnila si sen mnohých z nás. Jednoducho si tam jedného dňa nechala veci a povedala si, že sa na Kapverdy presťahuje a založí vlastný biznis NA Boa Tour.

V rozhovore sa dozvieš, ako sa k tomuto životu Janka dostala, čo jej na Kapverdách hneď po príchode učarovalo a o čom je jej biznis. Prezradila nám, akú čiastku peňazí potrebuješ, aby si na Kapverdách žil ako kráľ, kedy sa ľudia na ostrove stretávajú s marihuanou a drogami a aké plány má do budúcna.

Odporúčané
„Na Kapverdách žiješ zo 700 € ako kráľ.“ Slovenka Jana sa zbalila a založila si biznis na exotickom ostrove, vrátiť sa už nechce „Na Kapverdách žiješ zo 700 € ako kráľ.“ Slovenka Jana sa zbalila a založila si biznis na exotickom ostrove, vrátiť sa už nechce 11. mája 2019, 17:17


Rozhovor s lovcom duchov 

Mariánska Čeľaď nie je takým opusteným miestom, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Podľa slovenských lovcov duchov, s ktorými sme už v minulosti robili rozhovor, sa v priestoroch zrúcaniny kláštora nachádza čosi zlé.  Na dané miesto si totiž údajne satanisti chodievajú robiť seansy a týmto konaním privolali neprirodzené a neľudské stvorenie.

O zážitkoch z Mariánskej Čeľade a rozdieloch medzi duchom človeka, démonom a poltergeistom sme sa rozprávali s členom SGH Matejom Cichom. V článku si prečítaš, čo slovenských lovcov duchov na Mariánskej Čeľadi najviac lákalo a aké paranormálne udalosti počas návštevy zrúcaniny kláštora zažili.

Odporúčané
Matejovej skupine sa mal zjaviť duch ženy. Satanisti však vraj do kláštora pritiahli aj démonickú bytosť (Rozhovor) Matejovej skupine sa mal zjaviť duch ženy. Satanisti však vraj do kláštora pritiahli aj démonickú bytosť (Rozhovor) 10. mája 2019, 18:30

10 najlepších outfitov Dalyba 

Dalyb je v súčasnosti ikonou mladej generácie počúvajúcou rapový žáner, a to aj zásluhou jeho módneho cítenia. DJ, producent a interpret sa zbytočne neškatuľkuje len na jeden typ oblečenia, a často ho tak môžeš vidieť v kúskoch od Supreme, ale taktiež Fendi alebo Nike. 

V článku sme sa pozreli na jeho najlepšie outfity, ktoré by pre teba mohli byť inšpiráciou v prípade, že si na móde ulietaš a si ochotný do nej investovať. 

Odporúčané
Toto je 10 najlepších outfitov Dalyba za posledné obdobie. Nebojí sa high fashion ani streetwearu Toto je 10 najlepších outfitov Dalyba za posledné obdobie. Nebojí sa high fashion ani streetwearu 12. mája 2019, 13:01
Domov
Zdieľať
Diskusia