Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. mája 2019, 9:12
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Disney bude ročne vydávať iba 5 či 6 filmov Foxu. Je to koniec originálnych a kvalitných filmov?

Disney bude ročne vydávať iba 5 či 6 filmov Foxu. Je to koniec originálnych a kvalitných filmov?
Zdroj: 20th Century Fox
FILMY A SERIÁLY DISNEY+
Uložiť Uložené

Výkonný riaditeľ štúdia Bob Iger prehovoril.

Ako sme ťa už informovali, štúdio Disney nedávno nečakane ohlásilo dátumy premiér svojich filmov na niekoľko rokov dopredu. Okrem klasických značiek a svetov patriacich myšiakovi sme však medzi nimi mohli vidieť už aj projekty, ktoré začali vznikať ešte pod hlavičkou 20th Century Fox. Spomeňme napríklad pokračovania Avatarov či komiksovky, ako Dark Phoenix či Kingsman.

Predstavitelia Disney sa totiž pred uzavretím obchodu s Foxom nechali počuť, že vydajú všetky jeho rozpracované filmy. Čo bude ale potom? Ako môžeš vidieť vo vyššie spomínanom článku s premiérami, po roku 2021 sa v pláne Disney nachádza už iba jediný zástupca Foxu, a to Avatar. Ten má však vo výrobe viacero sequelov, pričom jednotka je stále najzárobkovejším filmom histórie. Je teda logické, že Myšiak tento svet rád podporí.

Čo sa ale toho zvyšku týka, zdá sa, že tvorcovia z Foxu budú mať oveľa menej práce. Ako sa nedávno vyjadril výkonný riaditeľ Disney Bob Iger, ročne bude vznikať už iba približne 5 či 6 snímok Foxu, čo je o polovicu menej, než pred prechodom pod Disney. Momentálne zatiaľ ostáva záhadou, aké filmy bude Myšiak od Foxu vlastne chcieť, no povráva sa, že Disney si má vziať na starosť veľké projekty, zatiaľ čo Fox tie menšie a dospelejšie.

Disney bude ročne vydávať iba 5 či 6 filmov Foxu. Je to koniec originálnych a kvalitných filmov?
Zdroj: 20th Century Fox

To by navyše vysvetľovalo, prečo Disney zrušilo adaptáciu komiksovej série Mouse Guard tesne pred začiatkom natáčania. Natáčanie 5-6 filmov Foxu ročne tiež značí, že Disney pôjde skôr na istotu a nebude príliš riskovať s potenciálne nevýnosnými záležitosťami. Zabudni teda na ďalšie Widows či Bad Times at the El Royale. Koniec koncov, Disney krátko po kúpe Foxu zrušilo jedno z jeho štúdií, ktoré sa podieľalo na mnohých kvalitných projektoch.

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Trilery o kanibalovi a mimozemšťanoch, politicky nekorektná akčná jazda aj kultový Hriešny tanec Čo pozerať cez víkend? Trilery o kanibalovi a mimozemšťanoch, politicky nekorektná akčná jazda aj kultový Hriešny tanec 20. apríla 2024, 9:00

Aspoň že to Fox Searchlight (Black Swan, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, The Favourite) zatiaľ ostáva nažive. Rozmanitosť v kinematografii však prospieva ako divákovi, tak aj filmárom, a preto pevne veríme, že nám bude Fox aj pod krídlami Disney naďalej servírovať originálne, netradičné a odvážne snímky, pri ktorých nebude prvoradý iba obrovský zárobok z kín, ale najmä výsledná kvalita. To sa ale dozvieme asi až časom.

Domov
Zdieľať
Diskusia