Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. mája 2019, 21:04
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Drogovým dílerom nakreslili v berlínskom parku zóny, kde môžu predávať svoje produkty

ZAUJÍMAVOSTI BERLÍN DROGY
Uložiť Uložené

Park v nemeckom hlavnom meste si s drogovými dílermi nevie dať rady.

Do Berlína sa oplatí zájsť kvôli nočnému životu. V nemeckom hlavnom meste nájdeš tie najlepšie kluby, kde párty neprestáva do skorých ranných hodín, a v mnohých prípadoch k nej patria alkohol či drogy.

Aj keď drogy nie sú v Nemecku legálne, v parku Görlitzer na juhu hlavného mesta majú miestni policajti a politici obrovský problém s drogovými dílermi a obchodovaním s návykovými látkami už desiatky rokov. Situácia sa v poslednom čase zhoršila natoľko, že správca parku sa najnovšie rozhodol vnútri vyznačiť špeciálne ružové zóny, kde majú díleri voľné pole pôsobnosti na predávanie svojich produktov, upozornil britský The Guardian.

Ako je to možné? Policajti síce s dílermi bojujú, ba čo viac, nedávno v parku Görlitzer vyhlásili veľkú protidrogovú ofenzívu, lenže miestni obyvatelia nezaznamenali žiadnu zmenu. Drogoví díleri sa vraj zhromažďujú vo väčších skupinkách, prevažne mužov, a často rovno pri vstupoch do parku, čo z tejto oblasti odrádza mnohých psíčkarov a rodičov s deťmi. 

Pomocou vyznačených ružových zón by tak díleri nemali obmedzovať návštevníkov parku hneď pri vchodoch. Správca parku odmieta, že by týmto krokom schvaľoval predaj drog, politikom radšej navrhuje, aby týmto dílerom udelili pracovné povolenia, pretože veľká časť z nich vraj čaká na ukončenie azylového konania, a tak nemôžu legálne pracovať, lenže peniaze na prežitie potrebujú.

Odporúčané
Timothée Chalamet je agresívny narkoman a Gary Oldman zase punkáč na heroíne. Toto sú najdesivejšie filmy o drogách (Rebríček) Timothée Chalamet je agresívny narkoman a Gary Oldman zase punkáč na heroíne. Toto sú najdesivejšie filmy o drogách (Rebríček) 25. marca 2024, 12:30

Na Slovensku sa takéto oficiálne zóny namaľované priamo správcom parku neobjavili v žiadnom meste. Zrejme za to môže výrazne nižšia populácia krajiny a fakt, že drogoví díleri sa u nás tak často nezdružujú do väčších skupín na verejných priestranstvách. 

Domov
Zdieľať
Diskusia