Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. mája 2019, 12:58
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Zuzana Čaputová získala ocenenie Európska osobnosť roka za mimoriadne úspechy v oblasti politiky

ZAUJÍMAVOSTI POLITIKA ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Politička reagovala na sociálnej sieti, je poctená.

Titul političke udelila spravodajská stanica Euronews a Európsky podnikateľský summit. Ocenenie sa udeľuje za mimoriadne úspechy v oblasti politiky, obchodu a inovácií.


Budúca prezidentka sa na sociálnej sieti Twitter poďakovala. „Ďakujem veľmi pekne, som poctená. Ocenenie slúži ako povzbudenie pre moju budúcu prácu,“ napísala v statuse.

Okrem Zuzany Čaputovej na cenu nominovali aj mladú švédsku aktivistku Gretu Thunberg, ktorá bojuje proti klimatickým zmenám a bývalého francúzského fubalistu Liliana Thurama. Ten sa venuje boju proti rasizmu ako vyslanec UNICEF.

Odporúčané
Zuzana Čaputová: Chcem byť prezidentkou pre všetkých – ženy, mužov, Slovákov, ale i národnostné menšiny (Rozhovor) Zuzana Čaputová: Chcem byť prezidentkou pre všetkých – ženy, mužov, Slovákov, ale i národnostné menšiny (Rozhovor) 13. marca 2019, 18:28

Vyznamenanie v kategórii podnikateľov získali Vincent Zimmer a Markus Krassler, autori projektu Kiron, ktorý pomáha so vzdelávaním utečencov. Európskym lídrom sa stal predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker. O tohtoročných víťazoch rozhodla päťčlenná porota, udeľovanie sa konalo v pondelok 6. mája v Bruseli.

Zuzana Čaputová získala ocenenie Európska osobnosť roka za mimoriadne úspechy v oblasti politiky, obchodu a inovácií
Zuzana Čaputová získala ocenenie Európska osobnosť roka za mimoriadne úspechy v oblasti politiky, obchodu a inovácií Zdroj: TASR - Michal Svítok
Domov
Zdieľať
Diskusia