Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. mája 2019, 15:47
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Študenti priniesli premiérovi Knihu plesní z našich nemocníc. Pellegrini predtým vyhlásil, že budú padať hlavy

ZAUJÍMAVOSTI ZDRAVOTNÍCTVO
Uložiť Uložené

Naše zdravotníctvo má svoje najlepšie časy za sebou.

Stav slovenského zdravotníctva nie je najlepší. Uvedomil si to aj premiér Peter Pellegrini, ktorý minulý mesiac v diskusii HN Clubu sebavedomo vyhlásil, že v nemocniciach po Slovensku začnú padať hlavy, keď zistí, že niekde majú v izbách plesne a riaditelia s havarijným stavom nič nerobia.

Aj keď Pellegrini na vyhlásenia veľmi nenadväzoval, študenti z organizácie Študentská rada vysokých škôl začali zbierať fotografie z nemocníc po celej krajine a napokon dnes boli predsedovi vlády odovzdať knihu s názvom Kniha plesní.

V prehľadnom formáte mu tam poukladali fotografie získané nielen z bratislavských nemocníc, ale aj zdravotníckych zariadení z iných miest, a tak Pellegrini pokračoval vo svojej výzve. Knihu si chce prečítať a od riaditeľov dotknutých nemocníc bude žiadať čo najrýchlejšie napravenie situácie.

Ak sa tak nestane, svoje slová o padaní hláv chce naplniť, a v nemocniciach meniť šéfov, pretože takáto situácia je podľa neho neprípustná. Uvidíme, či svoj záväzok splní, alebo pôjde len o odvážne slová bez činov. Celú Knihu plesní si môžeš prečítať na tomto odkaze.

Domov
Zdieľať
Diskusia