Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. mája 2019, 18:24
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Mysterio je z inej dimenzie! Endgame otvorilo Multiverse a zariadilo príchod X-Men do MCU

Mysterio je z inej dimenzie! Endgame otvorilo Multiverse a zariadilo príchod X-Men do MCU
Zdroj: Sony Pictures/Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Čo všetko sme vydedukovali z najnovšieho traileru pre pokračovanie Spideyho?

Článok obsahuje spoilery z filmu Avengers: Endgame!

Už pred zverejneným dnešného oficiálneho traileru pre komiksovku Spider-Man: Far from Home kolovali internetom zvesti, že ukážka bude obsahovať spoilery z Endgame. A ako sme sa pred niekoľkými málo hodinami mohli presvedčiť na vlastné oči, presne tak sa aj stalo. Aj preto sa pred samotným trailerom objavil najprv predstaviteľ Spideyho Tom Holland, aby divákov varoval, že pokiaľ ešte Endgame nevideli, mali by sa k ukážke vrátiť neskôr.

Ako totiž potvrdili už úvodné sekundy, príbeh Far From Home sa bude odohrávať po Avengers: Endgame, pričom istá časť z neho je pravdepodobne zasadená do obdobia krátko po udalostiach nedávneho veľkolepého vyvrcholenia. Tony Stark (Robert Downey Jr.) je mŕtvy a najmä na Peterovi Parkerovi (Holland) aj Happym Hoganovi (Jon Favreau) je jasne vidieť, že je pre nich táto strata ešte veľmi čerstvá.

Spidey
Spidey Zdroj: Sony Pictures/Marvel Studios

Zdá sa ale, že by sme sa vo filme mohli dočkať aj menšieho časového skoku, keďže nám nové zábery ponúkli pohľad na postavy s diametrálne odlišnou náladou, než v úvode. Postavy sú razom veselé, hláškujú a snímka celkovo opäť raz sľubuje viacero humorných momentov. Je to však iba domnienka, takže v skutočnosti nemusí prísť žiadny časový skok. Po dojemnom úvode nás tak ukážka presunula k tomu hlavnému, a teda k výletu do Európy, kam sa vydá Peter so spolužiakmi.

No ten pre mladého Spideyho skončí v momente, keď za ním príde so žiadosťou o pomoc Nick Fury (Samuel L. Jackson), ktorý sa snaží odhaliť záhadu niekoľkých elementálnych bytostí, spôsobujúcich katastrofu a zmätok naprieč celým kontinentom (tie sme ti predstavili už v našom minulom článku tu). A tu sa stretávame aj s Quentinom Beckom (Jake Gyllenhaal), ktorého ale mnohí poznajú hlavne vďaka menu Mysterio.

Spidey
Spidey Zdroj: Sony Pictures/Marvel Studios

Už nejakú dobu síce bolo jasné, že Mysterio a Spidey budú spolupracovať, no o Beckovom pôvode v MCU sme sa dozvedeli až dnes. V traileri totiž Fury prezradil, že Beck pochádza zo Zeme, nie však z tej našej. Dôvodom je, že lusknutie spôsobilo akúsi dieru v našej dimenzii, a práve vďaka tomu sa k nám dostal. Môžeme tiež predpokladať, že ho na našu Zem priviedli už zmienené elementálne bytosti, proti ktorým sa spoločne so Spider-Manom postaví.

Kde ale existuje jedna alternatívna dimenzia, môže ich byť viac. A ako svojou otázkou naznačil aj Peter, zdá sa, že nám Spider-Man: Far From Home predstaví v MCU tzv. multiverse. Iste, tento pojem sme mohli počuť už v sólovke Doctora Strangea, no tá bola o čarodejníkoch s magickými schopnosťami. Ak sa už ale fráza multiverse dostane aj do sveta viac pouličných hrdinov (ako napríklad Spidey), znamená to, že sa MCU markantne rozširuje.

Spidey
Spidey Zdroj: Sony Pictures/Marvel Studios

Filmové univerzum je tak razom väčšie a ponúka pre tvorcov neuveriteľné množstvo príležitostí, ktoré sa dajú v budúcnosti preskúmať. Môžu oživiť mŕtve postavy, predstaviť alternatívne verzie hrdinov či hrať sa s ich schopnosťami. Môžu robiť v podstate čokoľvek, ich možnosti sú neobmedzené. Avengers: Endgame teda pretvorilo samotnú štruktúru vesmíru v MCU a veľmi pravdepodobne tak otvorilo dvere Fantastickej štvorke a mutantom zo sveta X-Men.

Tieto postavy už momentálne spadajú pod krídla Disney a zraky mnohých fanúšikov sa netrpezlivo upierali k spôsobu, akým ich Kevin Feige a spol. zakomponujú do MCU. A voilà, máme tu multiverse. Bude teda zaujímavé sledovať, či sa Fantastická štvorka a X-Men dostanú do MCU práve takto. Stále sa však môžeme mýliť a žiadna alternatívna Zem neexistuje.

Mysterio je totiž v komiksoch klamár, podvodník a génius v jednom, takže mohol Furyho jednoducho oklamať. Osobne sa nám ale oveľa viac pozdáva prvá možnosť, ktorá zahŕňa aj existenciu paralelných vesmírov. A úprimne, nevieme sa dočkať premiéry filmu, kedy definitívne zistíme pravdu. Na záver by sme ale mali spomenúť aj moment, ku ktorému došlo medzi Peterom a Michelle (Zendaya).

Spidey
Spidey Zdroj: Sony Pictures/Marvel Studios

Už keď sa na konci snímky Spider-Man: Homecoming ukázalo, že Michelle je MJ, muselo byť každému jasné, že sa medzi týmito postavami časom dočkáme romantickej linky. Tá nám bola naznačená už v prvej ukážke z Far From Home, no a kúsky z nej boli odhalené aj v tej dnešnej. Ba čo viac, MJ zistila, že sa za identitou Spider-Mana ukrýva práve Peter, čo bolo podľa jej slov očividné. Ako to ale ovplyvní ich vzťah, na to si musíme ešte počkať.

Za réžiou aj tentokrát stojí Jon Watts (Spider-Man: Homecoming), o scenár sa opäť postarali Chris McKenna a Erik Sommers (obaja The Lego Batman Movie, Spider-Man: Homecoming), no a okrem vyššie spomínaných hercov sa objaví aj Jacob BatalonTony RevoloriMartin StarrNuman AcarJ. B. SmooveOli HillRemy HiiMarisa Tomei či Cobie Smulders. Premiéra snímky je u nás naplánovaná na 4. júla (červenec) 2019 a pokiaľ sa o nej chceš dozvedieť viac, klikaj sem.

Domov
Zdieľať
Diskusia