Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. mája 2019, 15:09
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

10-ročný 200-kilogramový chlapec je najtučnejším dieťaťom na svete. Bez pomoci nedokáže ani chodiť

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Mladému Pakistancovi by mohla s jeho nadváhou pomôcť operačná liečba obezity.

10-ročný Arbrar Mohammed mal po pôrode priemerné 3 kilogramy, ale do pol roka chlapcova váha vystrelila na ťažko predstaviteľných 19 kilogramov. Ako 6-ročný už vážil takmer 100 kilogramov.

V aktuálnej dobe je podľa jeho doktorov najobéznejším dieťaťom planéty vážiacim takmer 200 kilogramov. Spoločne s neuveriteľnou váhou však prišli aj mnohé zdravotné problémy. Arbrar napríklad bez pomoci blízkych nedokáže vôbec chodiť.

Kvôli svojej váhe dokonca ani nebol nikdy v škole. Na vine má byť chlapcov neukojiteľný apetít, pre ktorý potrebuje neustále jesť. Konkrétne má na pravidelnej báze jedávať porcie postačujúce pre štyroch dospelých ľudí.

Arbrarovi nepomohla ani zmena stravy na zdravší variant, pretože napriek tomu konzumuje početné a veľké porcie jedál. Chlapcova rodina vidí záchranu v operačnej liečbe obezity, ktorá by mala docieliť zmenšenie jeho žalúdku. 

O ňu by sa mal postarať známy bariatrický chirurg Maaz al Hassan. Ten prehlásil, že podobná operácia trvá 30 až 40 minút. V prípade Mohammeda ju však odhaduje asi na hodinu.

Som šťastná, že bude operovaný, potrebuje žiť normálny život,vyjadrila svoju radosť nad plánovaným zákrokom jeho matka veriac, že jedného dňa bude jeho váha na úrovni priemerného človeka.

Domov
Zdieľať
Diskusia