Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. mája 2019, 17:48
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Najlepšie z Refresheru za uplynulý týždeň: Koľko zarábal Rytmus ako krupiér a za čo platia zákazníci slovenskej domine?

REFRESHER PIL C RYTMUS SEPAR
Uložiť Uložené

Rozhovory, výbery, analýzy aj investigantívnejšie články nechýbali na Refresheri ani tento týždeň.

Posledný týždeň v Refresheri bol opäť plodný na náročnejšie články, ktoré by určite nemali ujsť tvojej pozornosti. Už tradične patrí za ich podporu vďaka predplatiteľom Refresher+. Tí zároveň už niekoľko týždňov môžu využívať naše Benefity, v rámci ktorých sú k dispozícii napríklad burger, hot dog či burrito zadarmo, zľavy do rôznych obchodov ale aj vstupy na zaujímavé udalosti. 

Do pozornosti teraz dávame 10 najlepších rozhovorov, výberov aj investigatívnejších článkov z rôznych súdkov, takže by si mal prísť na svoje naozaj každý. Či už si fanúšik slovenského rapu, chceš sa dozvedieť niečo viac o netradičných povolaniach alebo živote známych osobností, určite si vyberieš. 


Bývalé zamestnania slovenských raperov

Veľa slovenských raperov pred plnohodnotným vstupom do hudby pracovala v bežných zamestnaniach, ktoré ich však najčastejšie nebavili. My sme sa rozhodli tých najznámejších osloviť s otázkami týkajúcimi sa ich prvých povolaní a dozvedeli sme sa množstvo zaujímavostí. Separ, Rytmus, Pil C, Majk Spirit a ďalší prezradili, čo vlastne robili, koľko zarábali a či si ešte sami seba vedia v budúcnosti predstaviť ako zamestnancov. 

Dozvieš sa, čím všetkým si prešli členovia DMS, ktorí toho majú na konte naozaj veľa, čo Rytmusa alebo Moma na trvalom pracovnom pomere najviac hnevalo ale tiež to, čo všetkých týchto dnes úspešných interpretov zamestnanie naučilo. 

Odporúčané
Bývalé zamestnania slovenských raperov: Čo dala práca čašníka a krupiéra Rytmusovi, čo predával Separ a koľko zarábal Pil C? Bývalé zamestnania slovenských raperov: Čo dala práca čašníka a krupiéra Rytmusovi, čo predával Separ a koľko zarábal Pil C? 30. apríla 2019, 18:11


Rozhovor s profesionálnou slovenskou dominou

V rámci netradičných povolaní sme už predstavili rozhovor napríklad s úmyvačom mŕtvol, kominárom alebo človekom, ktorý upratuje byty po zosnulých. Tentokrát však máme niečo z úplne iného súdka. Na Slovensku totiž pôsobí profesionálna domina, ktorá sa živí jednoducho tým, že ponúka veľmi špecifické sexuálne služby svojim zákazníkom. 

Nám prezradila, ako sa k tejto práci dostala, čo to všetko vlastne obnáša a kde sú jej hranice. A ak tušíš, že (skoro) žiadne neexistujú, tak máš úplnú pravdu. Dozvieš sa aj to, aké sú reakcie jej rodiny, aké nástroje používa a či jej služby využívajú aj ženy. So slabším žalúdkom sa ti možno bude článok čítať ťažšie, v každom prípade sme presvedčení o tom, že ti ozrejmíme prácu dominy veľmi podrobne. 

Odporúčané
Profesionálna domina: Muži prichádzajú o potešenie z análneho orgazmu kvôli spoločenským predsudkom (Rozhovor) Profesionálna domina: Muži prichádzajú o potešenie z análneho orgazmu kvôli spoločenským predsudkom (Rozhovor) 29. apríla 2019, 18:53


Hostesky bratislavského Autosalónu 2019

Bratislavský autosalón pomaly končí, opäť sme však boli svedkami atraktívnej automobilovej udalosti, v rámci ktorej bolo predstavených veľa exkluzívnych kúskov. Na svoje si teda prišli aj najnáročnejší fanúšikovia vzácnych značiek. Tohtoročná výstava bola silnejšia a štýlovejšia než kedykoľvek predtým, o čom svedčí najmä prítomnosť až 50 značiek.

Autosalónu však okrem iného dodávajú jedinečný pôvab aj nádherné hostesky, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou tejto udalosti v bratislavskej Inchebe každým rokom. My sme sa teda vybavili fotoaparátom a nálepkami a okrem áut nafotili aj ich.  

Odporúčané
Toto sú hostesky bratislavského Autosalonu 2019 Toto sú hostesky bratislavského Autosalonu 2019 3. mája 2019, 13:25


Ako sa robí špinavý biznis v centre Prahy?

Výsadou veľkých metropol je aj intenzívny turizmus, ktorý je pre zopár pseudobiznismenov ideálnou príležitosťou, ako nie práve poctivým spôsobom prísť k peniazom. Keďže časť našej redakcie sídli aj v Prahe, kolegovia sa rozhodli vybehnúť do ulíc a zistiť o týchto praktikách čosi viac. 

Nájsť podvodníkov je relatívne ľahké, pohybujú sa vždy na najfrekventovanejších miestach a snažia sa turistov jednoducho zabávať. Háčik je však v tom, že to nikdy nie je zadarmo, aj keď na prvý pohľad v obetiach tento pocit vyvolávajú. Keď sme sa ich opýtali na viac informácií, komunikovať odmietli, dozvedeli sme sa však minimálne to, ako to celé funguje. V článku nájdeš aj konkrétne sumy. 


Klinická smrť: Prečo ľudia vidia svetlo na konci tunela, vznášajú sa nad svojím telom a hovoria s Bohom?

Aj v našom svete sa občas dejú veci, ktoré sa vysvetľujú o niečo ťažšie. Do tejto kategórie už na prvý pohľad patrí aj klinická smrť. V článku sme sa na túto problematiku pozreli z odbornejšieho hľadiska, ktoré vyplýva z tisícok rôznych skutočných príbehov ľudí s veľmi podobnými zážitkami. 

Odporúčané
SEPAR VS. RYTMUS: Naozaj si člen Kontrafaktu kupuje mesačných poslucháčov na Spotify? Spýtali sme sa distribútora jeho hudby SEPAR VS. RYTMUS: Naozaj si člen Kontrafaktu kupuje mesačných poslucháčov na Spotify? Spýtali sme sa distribútora jeho hudby 25. februára 2024, 12:30

Existuje aj viacero dôveryhodných štúdií, záverom ktorých je aspoň približný odhad toho, ako by mohla vyzerať reálna smrť, resp. lepšie povedané, čo počas nej človek prežíva. Fascinujúce zistenia sme zhrnuli dohromady, takže budeš mať o klinickej smrti všetky dôležité vedomosti. 


Rozhovor s Michalom Kovačičom

Na Slovensku je kvalitná práca spravodajského novinára čoraz vzácnejšia, obzvlášť v prípade tých, ktorí sa pravidelne objavujú na televíznych obrazovkách. Práve im dávajú politici osobne pocítiť, že sa nestotožňujú s ich nepríjemnými otázkami a zvedavosťou, ktorá je však nevyhnutnou súčasťou ich práce. 

My sme tentokrát na rozhovor pozvali Michala Kovačiča, ktorého môžeš poznať z pravidelnej relácie Na Telo. Okrem tých klasických nedeľných dielov moderuje aj tie špeciálne, napríklad pri prezidentských či parlamentných voľbách, kedy je atmosféra obzvlášť vyhrotená. Nás zaujímalo, ako zvláda útoky politikov, čo jeho práca vlastne obnáša, aký zážitok považuje za najmenej príjemný, dozvedeli sme sa však viac aj z jeho súkromného života. 

Odporúčané
Michal Kovačič: Som feminista, nesúhlasím však so všetkým. Zuzka nadáva, že kritizujem Game of Thrones (Rozhovor) Michal Kovačič: Som feminista, nesúhlasím však so všetkým. Zuzka nadáva, že kritizujem Game of Thrones (Rozhovor) 3. mája 2019, 14:16


Zážitky slovenských čašníkov

Práca čašníka nie je v žiadnom prípade jednoduchá a každý, kto ju vykonáva zodpovedne a s láskou si zaslúži obrovskú poklonu. Zákazníci aj nadriadení majú často až nereálne požiadavky na to, čo by mal ideálny čašník vedieť aj stihnúť, zároveň si musí vždy zachovať úsmev na tvári, aj keď práve nemá najlepší deň. My sme im tentokrát dali možnosť posťažovať sa, resp. odpovedať na zopár otázok, ktoré nám nedali spávať. 

Oslovili sme čašníkov z viacerých prevádzok, reštaurácií, barov a kaviarní a dozvieš sa, akého faux pas sa dopúšťajú zákazníci v reštauráciách, koľko by sa malo nechať prepitné, či čašníkom vadí rozdeľovanie účtu, ako by si mal slušne zavolať obsluhu, ale aj zopár vtipných príhod. 

Odporúčané
Slovenskí čašníci: Niektorí zákazníci sa nám nezdravia a namiesto platenia kreslia na účet penisy Slovenskí čašníci: Niektorí zákazníci sa nám nezdravia a namiesto platenia kreslia na účet penisy 29. apríla 2019, 16:40


Rozhovor s Dominikou Cibulkovou

Sezóna Dominiky Cibulkovej je v plnom prúde, naša najlepšia tenistka je buď odcestovaná, trénuje alebo má už dávno dopredu preplnený harmonogram. Aj preto sme veľmi radi, že prijala pozvanie na rozhovor, ktorý prebehol v pohodlí jej domova. 

V otvorenom a úprimnom rozhovore nám porozprávala o všetkom, na čo sme sa opýtali – o slovenskom aj svetovom tenise, jej kariére, móde a o plánoch do budúcna. Dozvieš sa, prečo ukončila reprezentačnú kariéru, ako vníma influencerov, ktorý je jej najobľúbenejší raper, aké najdrahšie kúsky má Dominika v šatníku, alebo čomu sa chce venovať po ukončení kariéry.

Odporúčané
Dominika Cibulková: Na slovo influencer som alergická. Avengerov nenávidím, za odmenu občas zájdem do mekáča (Rozhovor) Dominika Cibulková: Na slovo influencer som alergická. Avengerov nenávidím, za odmenu občas zájdem do mekáča (Rozhovor) 2. mája 2019, 15:32


Satanisti v Česku

V Česku v súčasnosti žije niekoľko desiatok aktívnych satanistov. Väčšina sa združuje do Prvého Česko - Slovenského Chrámu Cirkvi Satanovej a pravidelne sa schádza k obradom a rituálom. Organizáciu neriadi Veľmajster, ako je zvykom v zahraničí, ale Rada trinástich. Okrem najpočetnejšej frakcie, ktorá sa schádza v malom dome na kraji Prahy, fungujú po Česku aj ďalšie odnože cirkvi Satanovej a ďalšie združenia, ktoré uznávajú iné druhy satanizmu.

Aby sme lepšie pochopili fungovanie a idey slovenských satanistov, oslovili sme hovorcu Prvého Česko - Slovenského Chrámu Cirkvi Satanovej a potom dve ďalšie praktizujúce satanizmus nezávisle. Už čoskoro sa môžeš tešiť na podobný článok aj zo Slovenska. 


Rozhovor s mladou slovenskou starostkou

Keď bola iba tínedžerka, narazila na ňu modelingová skautka a Erika Cintulová čoskoro cestovala po svetových metropolách, kde absolvovala kastingy. Nikdy si ani len nepredstavovala, že by mohla o niekoľko rokov neskôr sedieť na stoličke starostky v dedinke Kláštor pod Znievom, ale život to tak zariadil.

Aj keď už dnes nie je najmladšou starostkou na Slovensku, minulý rok na jeseň zvíťazila v druhých komunálnych voľbách za sebou a Kláštor pod Znievom zmenila na nepoznanie. My sme ju vyspovedali v rozsiahlom rozhovore, kde nám porozprávala o svojom prvom volebnom období, rozpočte obce, svojom plate, ale aj problémoch, s ktorými sa stretáva. A reč prišla aj na Kotlebu či to, ako vníma sexizmus v politike. 

Odporúčané
Mladá slovenská starostka: Ako modelka som chcela žiť v New Yorku, dnes na Kláštor pod Znievom nedám dopustiť (Rozhovor) Mladá slovenská starostka: Ako modelka som chcela žiť v New Yorku, dnes na Kláštor pod Znievom nedám dopustiť (Rozhovor) 28. apríla 2019, 18:15
Domov
Zdieľať
Diskusia