Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. mája 2019, 23:23
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Najemotívnejšiu vetu z Avengers: Endgame nevymysleli scenáristi, ale Robert Downey Jr.

Najemotívnejšiu vetu z Avengers: Endgame nevymysleli scenáristi, ale Robert Downey Jr.
Zdroj: Marvel Studios/Disney
FILMY A SERIÁLY AVENGERS: ENDGAME
Uložiť Uložené

I Love You 3 000 je veta, ktorú si Downey hovorí spolu so svojimi deťmi.

Pozor, spoilery k Endgame!


Keď sme vo filme prvýkrát počuli vetu I Love You 3 000, nemalo to na nás veľký emotívny dopad. A ani to mať nemalo. Tieto slová od Tonyho dcéry smerované jemu samotnému fungovali ako milý detský moment plný lásky. Začuli sme ich však aj po štvrtýkrát (druhýkrát ich zopakoval po Morgan a tretíkrát zase predniesol Pepper), a to z úst Tonyho na prednahratej rozlúčke v prípade, že by zomrel.

Tú ukončil predčasne, pretože si uvedomil, že nemá význam veľmi sa obávať. Veril, že sa vráti k svojej rodine, no v posledných sekundách nahrávky si uvedomil, že to môžu byť jeho posledné slová, ktoré môže adresovať svojej dcére. 

Najemotívnejšiu vetu z Avengers: Endgame nevymysleli scenáristi, ale Robert Downey Jr.

Hologram Tonyho Starka, ktorý vyriekol tieto 4 magické slová, priviedol nejedného diváka k slzám. Šlo o úprimný, nesmierne citlivý a skutočný moment, akých je v MCU pomenej. Fungoval však dokonale, rovnako ako celé uzavretie Tonyho príbehu. Ukázalo sa, že najemotívnejšie slová vo filme nepochádzajú z pier scenáristov. Tí prezradili, že by si za ne radi pripísali kredit, ale išlo o malú dokonalosť zo strany Roberta Downeyho Jr. Práve on si túto vetu hovorí so svojimi deťmi doma a navrhol to aj do tohto filmu.

A musíme povedať, že urobil veľmi dobre. Zdá sa teda, že Tonyho 2 najpamätnejšie „hlášky“ nevymysleli scenáristi ani režiséri. Najcoolovejšiu odpoveď Thanosovi vymyslel strihač a emotívne slová medzi Tonym a jeho dcérou zase sám Downey. Stále mal na svoje filmy v MCU veľký dosah, no a ukazuje sa, že ho skvele využíva. 

Domov
Zdieľať
Diskusia