Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. mája 2019, 17:40
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Ako bude vyzerať MCU po Endgame? Kto bude členom tímu Avengers a ktoré filmy s novými postavami uvidíme?

Ako bude vyzerať MCU po Endgame? Kto bude členom tímu Avengers a ktoré filmy s novými postavami uvidíme?
Zdroj: Marvel Studios/Disney
FILMY A SERIÁLY AVENGERS: ENDGAME
Uložiť Uložené

Čo bude so Strážcami Galaxie, Iron Manom a Fázou 4?

Článok obsahuje spoilery k Avengers: Endgame!

Avengers: Endgame je za nami. Kulminácia 21 filmov a 11 rokov naprieč 3 Fázami nemohla skončiť lepšie a fanúšikovia to aj náležite oslavujú. Snímka do konca týždňa zrejme pokorí hranicu 2 miliárd zarobených v kinách a následne zamieri na prvé miesto a zosadenie Avatara. My jej v tom budeme pekelne držať palce, keďže si to Feige, herci a spol. nesmierne zaslúžia a taktiež kvôli tomu, že ide o lepší film. 

My sme sa už z emocionálneho zovretia konca a celého filmu dostali. Je tak na čase pozrieť sa do budúcnosti a odhadnúť, na čo všetko sa môžeme tešiť a ako udalosti Endgame ovplyvnia budúce filmy. My sme ti podobný článok priniesli pred mesiacom, no patrilo by sa ho aktualizovať. Jednak tu máme ďalšie kastingové novinky, jednak udalosti Endgame značne ovplyvnia budúce projekty. 

Najbližším filmom po Spider-Man: Far From Home (ten po novom oficiálne uzatvára 3. Fázu) bude zrejme Eternals. Tých stvorili Celestials (v MCU ich zastupuje napríklad Grandmaster z Thora či Collector z GotG), aby chránili Zem. Herecký ansámbel zatiaľ (nepotvrdene) tvoria Angelina Jolie, Kumail Nanjiani či Dong-seok Ma. Pridať by sa k nim ešte mal nejaký homosexuálny herec v hlavnej role (hej, Marvel si vyberie herca podľa sexuálnej orientácie, nie talentu, len aby potešil spoločnosť). 

Ako bude vyzerať MCU po Endgame? Kto bude členom tímu Avengers a ktoré filmy s novými postavami uvidíme?

Nasledovať by mal ázijský superhrdina Schang-Chi. Marvel si chce dať od zabehnutých hrdinov menšiu pauzu, čo je po Endgame len a len dobre. Nebudeme sa totiž po pauze vedieť dočkať, až ich znova uvidíme pokope. Najprv nás teda zavalia novými sólovkami, originmi a podobne. O Schang-Chim nemáme žiadne nové informácie, takže ťa zase raz odkážeme na článok spomínaný vyššie. 

Ďalšou v poradí bude sólovka Black Widow. Tá je však po udalostiach Endgame mŕtva. Banner ju nedokázal oživiť, a tak sa vo filme zrejme pozrieme na jej minulosť, origin, prípadne začiatky s Hawkeyom a snáď konečne zistíme, čo sa to stalo v Budapešti. Veľmi by nás potešila účasť Rennerovho Clinta Bartona, no ten údajne dostane vlastný seriál na Disney+. Dúfame však, že sa objaví aj tu. Viac sa o plánoch na tento film dozvieš tu. Okrem toho nie je vylúčené, že si v snímke zahrá aj Emma Watson. Tým by sme uzatvorili rok 2020. 

Čo bude nasledovať potom? S istotou môžeme počítať s pokračovaním Doctora Strangea a Black Panthera. Mŕtvi hrdinovia sú oživení, avšak taký Stephen Strange prišiel o Time Stone a okrem Barona Morda bude musieť čeliť aj Dormammuovi. Ako to zvládne je záhada, no určite v tom boji nebude sám, ako sme už videli na konci Endgame. 

Ako bude vyzerať MCU po Endgame? Kto bude členom tímu Avengers a ktoré filmy s novými postavami uvidíme?

Čo sa Black Panthera týka, Killmonger s najväčšou pravdepodobnosťou oživený nebude. Oveľa viac než na dej sa však tešíme na prípadné herecké obsadenie. Kto by si dopekla dnes nechcel zahrať v Marvelovke, obzvlášť v Pantherovi, ktorý má pre USA veľký význam? Očakávame, že ansámbel bude nesmierne nabitý afroamerickými hviezdami.

V jednom z týchto filmov sa navyše takmer určite predstaví Namor the Submariner. Marvelácka odpoveď na Aquamana bola teasovaná už v Endgame (podmorské zemetrasenia) a taktiež ho spomínal režisér Scott Derickson v spojitosti so Strangeom (tweet následne vymazal). Vzhľadom na to, že tie zemetrasenia zaznamenali pri pobreží Afriky, vsádzame na Panthera. Strange má záporákov z jednotky až-až.

Čo sa týka dopadu Endgame na ich ďalšie dobrodružstvá, aj tu nájdeme množstvo potenciálneho materiálu. Wakanda sa ukázala svetu a vo finálnom súboji obetovala veľa svojich bojovníkov. Svet o jej sile už dobre vie a určite sa stane terčom mnohých útokov. Na druhej strane tu máme Strangea, ktorý bude musieť čeliť ešte väčšej hrozbe a dúfať pritom, že sa zaobíde aj bez Time Stone. 

Ako bude vyzerať MCU po Endgame? Kto bude členom tímu Avengers a ktoré filmy s novými postavami uvidíme?

V roku 2021 by potom ešte mali doraziť Strážcovia Galaxie 3. A to spoločne s Thorom. Očakáva sa, že Chris Hemsworth predĺžil svoju zmluvu a objaví sa nielen v štvorke Thora, ale aj v GotG, keďže na konci Endgame cestoval práve s nimi. Kevin Feige taktiež spomínal, že sa budú v blízkej budúcnosti venovať obéznemu hrdinovi. Zrejme tým narážal na samotného Thora, ktorému sa očividne nebude chcieť dostať späť do formy.

Prítomnosť Thora v MCU nás teší. Stratiť všetkých pôvodných Avengerov naraz by bolo nielen bolestivé, ale aj negatívne pre budúcnosť MCU. Avengeri zložení z výlučne nových hrdinov by zďaleka nepritiahli takú pozornosť divákov. Je otázne, či sa dočkáme aj ďalšej Thorovej sólovky, ale myslím, že by to nemal byť veľký problém. Postava je naďalej veľmi obľúbená a keby ju znova dokázali spojiť s Hulkom a režisérom Taikom Waititim, o zábavu by sme mali postarané.

V prípade Guardians netreba zabúdať ani na to, že Gamora nie je tak celkom v poriadku. Existuje možnosť, že zomrela spoločne so všetkými Thanosovými jednotkami, keďže Tony nemusel vedieť, že bojuje za nich. My sa skôr prikláňame k možnosti, že to prežila a Star-Lord hľadá na monitore tú svoju Gamoru, ktorá ho miluje a pamätá si udalosti posledných 10 rokov.

Ako bude vyzerať MCU po Endgame? Kto bude členom tímu Avengers a ktoré filmy s novými postavami uvidíme?

Staro-nová Gamora by tak mala byť súčasťou tímu a bude zaujímavé sledovať, ako bude vychádzať so zvyškom tímu. Celkom by nás aj potešilo, keby Groot konečne vyrástol na dospelú úroveň. Zabúdať netreba ani na fakt, že nás v trojke pravdepodobne čaká Adam Warlock. Uvidíme, či James Gunn stihne dokončiť nové Suicide Squad a hneď na to aj Strážcov. Rozhodne ho čakajú náročné dva-tri roky. 

Vzhľadom na úspech a dôležitosť novopredstavených postáv môžeme určite rátať aj s pokračovaniami pre Spider-Mana a Captain Marvel. Bucky a Sam-Cap dostávajú vlastný seriál, takže s ich spoločným filmom zatiaľ nepočítame. Marvel bude chcieť, aby si diváci na nového Captaina Americu zvykli, a tak ho v samostatnom filme uvidíme zrejme až vo Fáze 5. 

Zabudnúť môžeme na ďalší diel Iron Mana. Jeho príbeh sa uzavrel dokonale a aj keď by sme chceli Downeyho v jeho životnej role vidieť ešte aspoň raz, toto želanie sa nám nesplní. V MCU údajne končí aj Gwyneth Paltrow, takže nemôžeme rátať ani s jej účasťou v brnení. Celkom ma však zaujíma budúcnosť War Machina. Kto mu teraz bude vyrábať a vylepšovať obleky? Žeby Shuri? Budúcnosť MCU bez Iron Mana a geniality Tonyho Starka vyzerá fakt bledo. Mimochodom, vlastný film mal dostať aj Rhodey, niekde v procese realizácie sa však zrušil.

Ako bude vyzerať MCU po Endgame? Kto bude členom tímu Avengers a ktoré filmy s novými postavami uvidíme?

Scenáristi Christopher Markus a Stephen McFeely (Winter Soldier, Civil War, IW a Endgame) nedávno prezradili, že by radi napísali Moon Knighta, o ktorom sa hovorí už dlhšie. Ťažko povedať, či by si vyslúžil sólovku alebo seriál na Disney+. Marvel a Feige majú so spustením streamovacej služby viac možností, a tak nie je vylúčené, že nám predstavia celkom nové postavy práve v seriáloch. 

Veľkou záhadou je aj budúcnosť Ant-Mana. Jeho tržby nie sú zďaleka také veľké, ako sme zvyknutí pri iných filmoch. Navyše už svoju úlohu splnil, keď fungoval ako predkrm pred Endgame. Všetky marvelovky cielia na minimálne trilógie o svojich postavách (zrejme okrem Black Widow), no je otázne, či sa Marvelu bude chcieť zapodievať s Ant-Manom.

Iste, jeho fanúšikovská základňa po Endgame opäť narástla, no ja to skôr vidím na účasť v tímovkách, či už menších, alebo väčších. Bola by však škoda nevyužiť postavu Ghosta z druhej časti. Necháme sa teda prekvapiť. 

 The Rock v MCU a zároveň v DCEU? Všetkým nám je z jeho videí jasné, že by
chcel kúsok z toho koláča. A úprimne, kto by si nepozrel jeho hláškovanie s Thorom?

Avengers 5 – (2024?)
Kto bude členom tímu Avengers v ďalšej veľkej tímovke? Pravdepodobne Hulk/Professor Banner, Thor, Captain America-Falcon, Winter Soldier, War Machine, Doctor Strange, Black Panther, Spider-Man, Captain Marvel, Ant-Man a Wasp a Shang-Chi. Otázni sú Wanda a Vision, Strážcovia Galaxie, Valkyrie a Hawkeye.

Ten síce už po Age of Ultron chcel zavesiť luk na klinec a venovať sa rodine, no práve hrozba podobná Thanosovi ho prinúti bojovať za Zem, aby už nikdy nemusel prísť o svoju rodinu. Veľmi by sme ale s otáznymi hrdinami nerátali. Závisieť bude aj od hrozby, no mám dojem, že všetkých hrdinov uvidíme pokope až s Avengers 6. 

Veľa nám o budúcnosti MCU napovie aj Spider-Man: Far From Home. Pomaly sa začína hovoriť o tom, že by sa mohol odohrávať ešte pred Infinity War. To sa nám však nezdá, pretože režiséri Endgame povedali, že by ľudia mali film vidieť do konca víkendu. V pondelok sa totiž podľa ich slov začne spoilerová nálož a tak nejako to vyzerá na nový trailer pre Spideyho. Podľa pôvodných správ sa má začať minúty po Endgame. Môžeme teda čakať, že trailer bude odkazovať práve na udalosti posledných Avengers.

Domov
Zdieľať
Diskusia