Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2019, 11:52
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Dark Phoenix malo naštartovať ďalšiu X-Men trilógiu. Vďaka pretáčkam nás však čaká rozlúčka

Dark Phoenix malo naštartovať ďalšiu X-Men trilógiu. Vďaka pretáčkam nás však čaká rozlúčka
Zdroj: 20th Century Fox
FILMY A SERIÁLY X-MEN DARK PHOENIX
Uložiť Uložené

Koniec mutantov pod krídlami Foxu sa blíži!

Ako už určite veľmi dobre vieš, filmový svet X-Men pod hlavičkou štúdia 20th Century Fox sa pomaličky blíži k svojmu koncu. Do kín síce tento rok dorazia ešte snímky X-Men: Dark Phoenix a X-Men: The New Mutants, no po nich si už univerzum mutantov začne budovať štúdio Disney, ktoré ich určite nejakým spôsobom zakomponuje do MCU. Na to si ale niekoľko rokov budeme musieť počkať.

X-Men: Dark Phoenix sa už nejakú dobu vie, že bude oficiálnym vyvrcholením X-Men série, ktorá bola rebootovaná v roku 2011, a to prostredníctvom X-Men: First Class. Pred obchodom medzi Foxom a Disney však bolo všetko inak. Ako sa totiž ukázalo, pôvodným plánom bolo vďaka Dark Phoenix odštartovať celkom novú trilógiu, ktorá sa mala zamerať na mladých hrdinov predstavených v X-Men: Apocalypse (Jean, Cyclops či Storm).

Dark Phoenix
Dark Phoenix Zdroj: 20th Century Fox

No keďže mutanti prešli pod krídla Disney, všetko sa zmenilo. A aj tieto zmeny podporujú teóriu o tom, že sa počas minuloročných dotáčok výrazne prepisoval práve tretí akt snímky. Ten by teraz už nemal pôsobiť ako odrazový mostík pre ďalšiu trilógiu, ale ako rozlúčka so svetom X-Men od Foxu. Podľa magazínu Entertainment Weekly sa malo vyvrcholenie filmu odohrávať vo vesmíre, no kvôli pretáčkam nás vraj vo finále čaká bitka na palube vojenského vlaku.

Niekoľko záberov z tejto sekvencie sme už mohli vidieť v doposiaľ zverejnených ukážkach. Prerábky tretieho aktu dokonca v minulosti priznal aj sám režisér Simon Kinberg. Snáď to teda nebude na plátne veľmi poznať a X-Men sa dočkajú patričnej rozlúčky. Navyše, v Dark Phoenix neuvidíme žiadnu potitulkovú scénu, čo iba potvrdzuje skutočnosť, že pôjde o veľké finále.

Stále je ale možné, že si pre nás tvorcovia predsa len pripravia nejakú drobnosť, ktorou si uctia všetky tie roky strávené s mutantmi. Snímka X-Men: Dark Phoenix dorazí do našich kín 6. júna (červen) 2019 a pokiaľ sa o nej chceš dozvedieť viac, klikaj sem.

Anketa:
Tešíš sa na mutantov vo svete MCU?
Nie, bol/bola by som radšej, ak by tieto univerzá ostali rozdelené
Jasné, neviem sa dočkať
Nie, bol/bola by som radšej, ak by tieto univerzá ostali rozdelené
40 %
127 Hlasov
Jasné, neviem sa dočkať
60 %
194 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia