Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2019, 10:48
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Kotlebova ĽSNS nekončí, podľa Najvyššieho súdu strana nie je v rozpore s demokraciou

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Strana Mariana Kotlebu nie je v rozpore s našou ústavou a môže pokračovať.

Kotlebova strana Ľudová strana Naše Slovensko môže pokračovať, rozhodol Najvyšší súd Slovenskej republiky, informuje Denník N. Podľa súdu sú nie sú stanovy, program a činnosť ĽSNS v rozpore s demokratickým fungovaním krajiny.

Osud Kotlebovej politickej strany bol neistý už takmer dva roky, návrh na rozpustenie podal generálny prokurátor 24. mája 2017.

20-stranová žaloba od Generálnej prokuratúry proti ĽSNS sa na Najvyššom súde preberala 8 hodín. Postavená bola na premise, že cieľom LSNS je odstránenie demokratického režimu a nastolenia totality. Podľa politickej strany na to však chýbajú dôkazy, keďže sa v ich materiáloch nič podobné netvrdí. Najvyšší súd SR dal ĽSNS za pravdu.

Pred Najvyšším súdom sa počas vynášania verdiktu zbehlo množstvo aktivistov, jedna z nich podporovala demokraciu, ďalšia z nich ĽSNS, ktorí podľa Denníka N skandovali: „Nech žije Kotleba.“

Kotlebova ĽSNS nekončí, podľa Najvyššieho súdu strana nie je v rozpore s demokraciou
Zdroj: Martin Baumann – TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia