Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2019, 13:16
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Škola zabije svoje prasiatka, aby študentov učila o hrozbách priemyslu s mäsom

ZAUJÍMAVOSTI MÄSO
Uložiť Uložené

Bizarný príbeh z mesta Leeds si vyžiada životy viacerých zvierat.

V dobe, keď sa ľudia čo najväčšmi snažia chrániť prírodu a životy zvierat, stále môžeš nájsť bizarné príbehy ako ten zo základnej školy v britskom meste Leeds. Farsley Farfield Primary School v Spojenom kráľovstve má viacero zvierat vo svojom majetku, pričom ich študenti vnímajú ako domácich miláčikov. Medzi ne patrí aj zopár prasiatok, tie však s najväčšou pravdepodobnosťou nečaká príjemný osud.

Škola zabije svoje prasiatka, aby študentov učila o hrozbách priemyslu s mäsom
Zdroj: Google Maps

Škola sa totiž rozhodla, že zvieratá jednoducho zabije, aby študentom lepšie ilustrovala, ako funguje priemysel s mäsom, čo sa s mŕtvymi telami robí a ako sa mäso predáva.

Paradoxne však, škola sa týmto snaží ostatné zvieratá chrániť a poukázať na to, ako bezcitne k nim pristupuje potravinársky priemysel. Študenti sa vďaka zabitiu zvierat majú stať citlivejšími k nepríjemnej téme a vlastným aktivizmom dopomôcť k lepším podmienkam pre trápené zvieratá. Zabitie prasiat je ešte v diskusii, no aktuálne je pravdepodobné, že tvory prídu o svoj život.

Primary school plans to slaughter its pet pigs to teach children as young as four where meat comes from - sparking outrage among animal rights activists
Domov
Zdieľať
Diskusia