Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. apríla 2019, 17:22
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Najlepšie z Refresheru za uplynulý týždeň: Čo dnes robia finalisti prvej SuperStar a ako dopadol návrat UBERu?

REFRESHER
Uložiť Uložené

Rozhovory, výbery aj dlhšie články o aktuálnych témach či spoločenských problémoch nechýbali ani tento týždeň, sleduj výber najlepších, ktoré si nesmieš nechať ujsť.

Ak sleduješ našu sekciu odporúčaných článkov, tak ti pravdepodobne novinky neušli, aj napriek tomu chápeme, že si počas hektického týždňa nemal toľko času prečítať si všetko. Do pozornosti preto dávame výber tých, ktoré si tvoju pozornosť určite zaslúžia. 

Zaujímavé príbehy, rozhovory, výbery alebo testy nechýbajú ani tentokrát. Ak si ešte spomínaš na prvú SuperStar, dávame ti možnosť zistiť, čo robia jej finalisti dnes. V prípade, že sleduješ módne trendy, pozreli sme sa na aktuálne vyhajpované značky a na svoje si prídu aj tí, ktorí zaregistrovali návrat služby UBER do hlavného mesta. 

Už tradične patrí poďakovanie všetkým predplatiteľom Refresher+, ktorí majú teraz možnosť využívať aj početné benefity. Ich súčasťou sú zľavy, jedlo zadarmo, exkluzívne premiéry a veľa ďalšieho. 

Čo dnes robia finalisti prvej SuperStar? 

Spomenieš si ešte dnes na mená ako Martina Schindlerová či Katka Koščová? Práve ony boli finalistkami prvej série SuperStar, ktorá v tej dobe zažívala extrémny úspech. Talentových súťaží od roku 2005 vzniklo mnoho, zabudnúť na legendárne Kým vieš snívať sa však nedá. 

V článku sme sa podrobnejšie pozreli na to, čo jednotliví finalisti robia teraz, bližšie sme sa zamerali na ich tvorbu po skončení v show a skontrolovali, v akej súvislosti sa o nich píše v médiách. Dozvedáme sa, že väčšina z nich sa už aktívne hudbe dávno nevenuje, niektorí sa však svojej šance chytili a živia sa ňou do dnešného dňa. 

Odporúčané
Čo dnes robia finalisti prvej SuperStar? Jaroš sa topí v peniazoch, Tomeček hrá na smeráckych MDŽ, väčšina upadla do zabudnutia Čo dnes robia finalisti prvej SuperStar? Jaroš sa topí v peniazoch, Tomeček hrá na smeráckych MDŽ, väčšina upadla do zabudnutia 6. decembra 2021, 13:30

V Milionárovi vyhral 320-tisíc, potom chladnokrvne vraždil v lese

Viktorovi sa síce pošťastilo vyhrať celkom slušné peniaze, v skutočnosti chcel v živote niečo úplne iné. IQ mal síce vysoké, EQ však na bode mrazu. Neprežíval žiadne emócie, a preto bol schopný robiť veci, ktoré sme ledva ochotní prečítať si v knihe s označením, že ide o skutočný príbeh. 

Introvertný psychopat chcel najprv vystrieľať celý vagón pražského metra. Na to však dostatok odvahy nemal, a tak sa vybral do lesa, kde na odľahlých miestach zabíjal nevinných ľudí. Všetko známe o týchto prípadoch aj Viktorovi Kalivodovi sa dozvieš v samotnom článku. Príbeh, z ktorého mrazí ukončilo najprv doživotie a potom...


Finalistky Miss Slovensko 2019

Víťazku titulu Miss Slovensko 2019 už síce poznáme, ako vždy sme sa dočkali búrlivej diskusie o tom, ako vyhrala neprávom a na prvom mieste mal skončiť niekto úplne iný. Ešte pred galavečerom sme pripravili článok so všetkými dievčatami, takže si môžeš pozrieť, čo robia, ako vyzerajú ich Instagramy a zopár dostupných zaujímavostí. 

Odporúčané
Týchto 12 dievčat zabojuje o korunku Miss Slovensko 2019. Ktorá ti učarovala najviac? Týchto 12 dievčat zabojuje o korunku Miss Slovensko 2019. Ktorá ti učarovala najviac? 21. apríla 2019, 14:17

Otestovali sme štart UBERu v Bratislave

Dlho očakávaný návrat UBERu do Bratislavy je konečne realitou. Obyvatelia hlavného mesta posledných pár týždňov bojovali s tým, že hlavne vo večerných hodinách neboli dostupné žiadne vozidlá konkurenčných služieb a ak aj náhodou áno, bolo treba dlho čakať a odvoz bol nadpriemerne drahý. Prípade kombinácia oboch týchto nepríjemností. 

UBER je však už pár dní späť a my sme si ho ako medzi prvými vyskúšali na vlastnej koži. Dozvieš sa, ako je to s čakaním, ako a či vôbec sa zmenili podmienky pre vodičov a všetky dôležité informácie, ktoré zákazník potrebuje vedieť. 

Odporúčané
Otestovali sme štart UBERu v Bratislave. Na auto sme čakali dlho a prišiel po nás obyčajný taxík Otestovali sme štart UBERu v Bratislave. Na auto sme čakali dlho a prišiel po nás obyčajný taxík 25. apríla 2019, 15:10

Rozhovor s Baškou, ktorá otehotnela ako 16-ročná  

Barbora sa v prvom ročníku na strednej škole sa dozvedela, že je v 14. týždni tehotenstva. Chtiac či nechtiac, mamou sa stať musela a život sa jej od základov vo veľmi mladom veku zmenil. Aj keď vôbec nič neľutuje, pretože sa teší zo zdravého a krásneho syna, život násťročnej matky vôbec nebol ľahký. 

Okrem toho, že ešte nemala dokončenú strednú školu, sa taktiež musela vysporiadať s tým, že v šestnástich rokoch bola nútená okamžite dospieť a prebrať zodpovednosť za život malého človiečika. V rozhovore sa dozvieš, aká bola reakcia jej rodiny a partnera, čo pokladá za najťažšie ako matka v takom mladom veku alebo aj to, ako sa jej podarilo skombinovať školu a výchovu dieťaťa.

Odporúčané
Baška otehotnela ako 16-ročná v prváku na strednej škole. Na skúšky sa musela učiť popri kočíkovaní (Rozhovor) Baška otehotnela ako 16-ročná v prváku na strednej škole. Na skúšky sa musela učiť popri kočíkovaní (Rozhovor) 21. apríla 2019, 14:35

Vybrali sme 6 najzaujímavejších módnych značiek súčasnosti

Pouličná móda nie je výhradne len o Supreme, o čom svedčí množstvo ďalších výrobcov, ktorí si dokázali nájsť svoje miesto na trhu. Ten sa každým rokom zväčšuje a prináša novú krv s vlastnými víziami či myšlienkami ovplyvňujúcimi celú generáciu.

Len tí najsilnejší hráči sa dokážu udržať na výslní dlhšie časové obdobie a zakaždým priniesť niečo zaujímavé, respektíve netuctové. V článku nájdeš 6 aktuálne najrelevantnejších streetwearových značiek, ktorých kúpou rozhodne neprerobíš, skôr naopak. 

 
Odporúčané
Vládne pouličnej móde stále Supreme? Vybrali sme 6 najzaujímavejších značiek súčasnosti   Vládne pouličnej móde stále Supreme? Vybrali sme 6 najzaujímavejších značiek súčasnosti 28. apríla 2019, 13:54

Ako Slovák Juraj brutálne napadol 36-ročného Filipínca Henryho, ktorý zraneniam podľahol

V sobotu 26. mája 2018 približne o 4:34 nad ránom sa Obchodná ulica v Bratislave stala dejiskom brutálneho napadnutia 36-ročného Filipínca Henryho Acordu. Podľa svedeckých výpovedí a kamerového záznamu mal na ulici 28-ročný statný muž menom Juraj Hossu obťažovať dvojicu žien. Henry sa dievčat zastal, na čo podgurážený Juraj reagoval agresívnym útokom. 

Filipínca brutálne napadol a ten nakoniec zraneniam podľahol. V rozsiahlom článku sme zhrnuli všetky dostupné informácie o tomto prípade vrátane vyjadrení samotného útočníka. Ten tvrdí, že požil veľa alkoholu aj lieky. K situácii sa pre Refresher vyjadrili aj sociálne pracovníčky, ktoré v tomto prípade reagovali na rasový podtón celého prípadu.

Odporúčané
20 veľkých pív a 10 poldeci vodky malo viesť k zabitiu, po ktorom agresor údajne prehlásil „tak mu treba“ (Aktualizované) 20 veľkých pív a 10 poldeci vodky malo viesť k zabitiu, po ktorom agresor údajne prehlásil „tak mu treba“ (Aktualizované) 27. apríla 2019, 17:24

 
Infografika o Rómoch spustila lavínu emócií

Slovákom netreba veľa, aby sa rozprúdila vášnivá diskusia na internete, stačí len zaťať do živého. O to viac to platí, ak sa bavíme o Rómoch. Obľúbeným slovným spojením nie som rasista, ale sa začína každý štipľavý, útočiaci komentár v každej diskusii. 

Mohli sme sa o tom presvedčiť po článku blogera Jakuba Godu, ktorý vyvolal vášnivé emócie. Už len text s nadpisom „Skutočná pravda o štátnej podpore pre Rómov, ktorú vám virálne články zatajujú!“ hovorí, že mnohí diskutéri majú čo-to povedať. V našom článku sme sa bližšie pozreli na celú problematiku, reakcie diskutérov aj ďalších zainteresovaných strán. 

Odporúčané
„Skúste zabudnúť na to, že Rómov nenávidíte a zamyslite sa nad podstatou.“ Infografika o Rómoch spustila lavínu emócií „Skúste zabudnúť na to, že Rómov nenávidíte a zamyslite sa nad podstatou.“ Infografika o Rómoch spustila lavínu emócií 23. apríla 2019, 17:03

 
Ako sa vraždilo v Česku v 90. rokoch?

Česi chceli v 90. rokoch podnikať s kadečím. Aj v zabíjaní na objednávku. Prostredie plné korupcie bolo ideálne pre vznik mafiánskych gangov zo zahraničia, ktoré pochádzali najčastejšie z východu Európy. Známych je veľmi veľa hrôzostrašných prípadov vraždenia, na ktoré sme sa teraz bližšie pozreli v rozsiahlom článku. 

V hre boli desiatky až stovky tisíc českých korún. Niekedy šlo o sofistikované vraždy, inokedy bezduchú streľbu priamo do tváre uprostred McDonald's. Niektorí vrahovia sú už na slobode, iní doteraz svoje tresty nepoznajú. 

Domov
Zdieľať
Diskusia